Momente tensionate în PNL. Tânăra Mara Mareş l-a anunţat pe veteranul Petre Roman că ar putea fi exclus din partid

Fostul deputat PNL de Braşov, Petre Roman, dar şi actualii parlamentari braşoveni Mara Mareş şi Daniel Zamfir au fost actorii unor momente tensionate în şedinţa de duminică, când liberalii au discutat despre strategia parlamentară a partidului şi poziţionarea faţă de învestirea Guvernului Dăncilă. 
Potrivit HotNews.ro, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL, Mara Mareş, actual deputat de Brașov, i-ar fi spus lui Petre Roman, fost deputat de Brașov, că nu are ce căuta la şedinţă şi că este pusă în discuţie inclusiv calitatea lui de membru de partid. 

 „Deşi nu-l invitase nimeni, duminică seara, la şedinţa Biroului Politic al PNL a apărut şi Petre Roman, care s-a aşezat lângă prezidiu. A ieşit scandal, după ce Mara Mareş, liderul TNL, i-a cerut să facă un pas în spate pentru că afectează imaginea partidului, în condiţiile în care este trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii în dosarul Mineriadei“, au povestit surse din conducerea PNL, citate de „Adevărul“.

Se pare că Mara Mareș a fost susținută și de președintele Ludovic Orban, în ofensiva sa împotriva lui Petre Roman. 

În aceeaşi şedinţă, Daniel Zamfir, senator PNL de Brașov, i-ar fi cerut preşedintelui PNL Ludovic Orban să spună dacă doreşte să-l excludă din partid, răspunsul primit fiind că acest subiect nu figurează pe ordinea de zi. De asemenea, aceeaşi sursă menţionează că Orban i-ar fi comunicat lui Zamfir că ultimul său proiect de lege privind Curtea de Conturi (prin care instituţia nu va mai putea verifica oportunitatea unei investiţii realizate de o primărie, ci se va pronunţa doar asupra legalităţii cheltuirii banilor) va trebui sa fie aprobat mai întâi în forurile interne ale PNL. 
De altfel, tensiunile dintre Orban şi Zamfir sunt mai vechi, între cei doi existând dispute şi în ceea ce priveşte iniţiativele legislative ale deputatului de Braşov,  privind sistemul bancar. 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.