Tudose ar putea fi al doilea premier sacrificat de Dragnea. Mihai Mohaci (PSD Brașov): „Miniștrii în frunte cu premierul sunt la dispoziția partidului și nu invers”

Foto: Digi 24

Cele două tabere din PSD, cea a premierului Mihai Tudose și cea a președintelui partidului, Liviu Dragnea, se vor confrunta în ședința Comitetului Executiv din 15 ianuarie. Până la momentul respectiv, se negociază alianțele și susținerile. De altfel, în cursul acestei zile au apărut pe presa națională și hărți cu sferele de influență. Astfel, potrivit Digi 24, Dragnea este sustinut de Arad,  Satu Mare,  Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Sibiu, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Argeş, Olt, Teleorman, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Botoşani, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi. În schimb, de partea lui Tudose sunt județele Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Iaşi, Vrancea, Buzău, Brăila şi Constanţa. 

În acest conflict, mai multe județe, inclusiv Brașovul, apar ca fiind neimplicate în conflict. Totuși, deputatul brașovean Mihai Mohaci, s-a poziționat clar de partea lui Liviu Dragnea.

Domnule prim-ministru, cred că aţi greşit! Nu la televizor se rezolvă problemele din administraţie. Miniștrii în frunte cu premierul sunt la dispoziția partidului și nu invers. Consider că nu este normal ca orice decizie de remaniere sau destituire să se facă fără consultarea prealabilă a CEX” , a declarat Mohaci, citat de mytex.ro. 

Cel mai probabil, în ședința Comitetului Executiv s-ar putea lua din discuție retragerea sprijinului politic, ceea ce ar avea drept consecință căderea Guvernului. Practic, Tudose ar fi al doilea premier „executat” de Dragnea, după ce anul trecut aceeași soartă a avut-o și Sorin Grindeanu, care a fost demis în urma unei moțiuni de cenzură depusă de propriul partid. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.