Consiliul Județean Brașov înființează un compartiment special pentru proiectul aeroportului de la Ghimbav

Consiliul Județean Brașov va avea angajați care se vor ocupa numai de implementarea proiectului aeroportului de la Ghimbav. Plenul județean a aprobat miercuri noua structură de specialitate a CJ, în care a apărut ca organism distinct Compartimentul de Implementare și Monitorizare a proiectului Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Compartimentul va avea 4 angajați și va fi direct subordonat președintelui CJ Adrian Veștea.

„Ne aflăm în prezent în etapa în care evaluăm cele șase oferte primite pentru construcția căilor de rulare alfa, a platformelor de îmbarcare-debarcare, a sistemului de canalizare şi a sistemului de iluminare, iar după ce vom atribui acest contract urmează pornirea propriu-zisă a lucrărilor. Ţinând cont de amploarea pe care acest proiect o va avea în perioada următoare, când vor fi lucrări foarte importante şi va fi nevoie de avize şi documentaţii, era necesar acest compartiment, care să se ocupe strict de aeroport. În celelalte direcţii vom avea achiziţii şi alte proceduri pentru alte proiecte importante”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Pentru 2018, CJ are în plan să execute lucrările la căile de rulare alfa, platforma de îmbarcare-debarcare și sistemul de canalizare de la aeroport. Aceste lucrări ar urma să fie realizate în 4 luni de la emiterea ordinului de începere.  Tot în acest an este programată și lansarea licitației pentru celelate amenajări necesare aeroportului.

În bugetul pe 2018 al județului Brașov este prevăzută suma de 105 milioane lei pentru proiectul aeroportului, dintre care 83 milioane lei din bugetul propriu și 22 milioane dintr-un împrumut de 6,5 milioane euro accesat de la CEC Bank, pentru aeroport și modernizarea Spitalului Județean Brașov.

1 Comentariu

  1. Doresc sa va felicit dl Presedine al C J este cel mai important eveniment al Brasovenilor si nu numai.Am participat la prima actiune de construire a pistei..As dori sa fac parte din echipa voluntar. Am cunostinte si de aviatie si de constructie..Am fost coordonaror a lucrarilor de lucrari pista la Cluj.executata de ICCO.Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.