Societatea civilă din Brașov le cere parlamentarilor locali un punct de vedere clar față de activitatea DNA

Patru grupuri ale societății civile din Brasov cer parlamentarilor de Brașov un punct de vedere față de raportul Ministrul Justiţiei, pe tema activității DNA. Solicitarea celor patru grupuri- Reactiv Brașov, Grupul Brașovul Civic, Vă vedem din Brașov și Asociația Asociația Femeile se Implică – vine după ce Brașovul Civic a transmis marți și prefectului județului Brașov, Marian Rasaliu, solicitarea de a spune public dacă  sustine propunerea de revocare a Procurorului Şef al DNA, Laura Codruța Kovesi.
 

Redăm mai jos integral scrisoarea deschisă transmisă de societatea civilă, parlamentarilor de Brașov

 
„Dle/Dna parlamentar al Circumscripției nr. 8 – Brașov,
 
Vă solicităm un punct de vedere individual faţă de poziţia guvernului prezentată de către Ministrul Justiţiei, domnul Tudorel Toader, prin raportul publicat în data de Joi, 22 Februarie 2018. 
 
–  Susţineţi propunerea de revocare a Procurorului şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi? 
–  Consideraţi  că  motivele  enumerate  în  raport  justifică  propunerea  de  revocare  a  Laurei  Codruţa Kovesi? 
 
Împotriva acestui raport s-au poziţionat:
–  Peste  1.000  de  magistraţi  care  au  trimis  o  scrisoare  deschisă  către  Ministrul  Justiţiei  pentru susţinerea independenţei justiţiei. 
–  Secţia de procurori a Consiliul Superior al Magistraturii care a decis să respingă cererea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi ieri, 27 februarie 2018. 
–  În municipiul Braşov au avut loc recent ample mişcări de protest în semn de susţinere a luptei anti-corupţie şi a Procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cetăţenii braşoveni manifestându-şi nemulţumirea cu privire la propunerea de revocare amintită anterior, dar şi a calităţii şi veridicităţii raportului întocmit în acest sens. 
 
Aşteptăm răspunsul dumneavoastră individual, în scris, pe adresa contact@reactivbrasov.ro, până vineri, 2 martie 2018. Vă solicităm să argumentaţi răspunsul dumneavoastră indiferent dacă acesta este sau nu de susţinere a demiterii Laurei Codruţa Kovesi.   În lipsa unui răspuns vom considera ca îl susţineţi tacit pe ministrul Tudorel Toader în demersul lui, dar şi că evitaţi să vă asumaţi orice fel de răspuns.
Cu mulțumiri din partea societății civile brașovene,
 
Asociația Reactiv Brașov
Grupul Brașovul Civic
Vă Vedem din Brașov
Asociația Femeile se Implică
 
 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.