DNA Brașov, acuzată de „încătușare excesivă“ și obligată la plata a 15.000 de lei prejudiciu moral

Tribunalul București i-a dat câștig de cauză avocatului Robert Roșu, care a trimis în judecată Direcția Națională Anticorupție, acuzând-o de încătușare excesivă.

Avocatul Roșu, trimis în judecată în dosatul Prințului Paul de România, pentru constituirea de grup infracțional, a reușit să îi convingă pe judecătorii Tribunalului București că DNA trebuie să îi plătească daune, pentru că a folosit excesiv cătușele asupra sa. 

„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Statul Român reprezentat prin Ministerul Finanţelor Publice şi drept consecinţă respinge acţiunea formulată împotriva acestui pârât pentru lipsa calităţii procesuale pasive. Admite în parte acţiunea formulată împotriva pârâtei DNA. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 15.000 lei reprezentând prejudiciu moral produs acestuia prin aplicarea unor măsuri de încătuşare excesive. Respinge acţiunea în rest, ca neîntemeiată. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, apel ce se depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a V-a Civilă”, se arată în minuta instanței. 

În decembrie 2015, avocatul Roșu a fost reținut de DNA pentru 24 de ore și dus în instantă cu propunere de arestare preventivă, în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa, în care vizat și este omul de afaceri Remus Truică.

Ulterior, pe 22 februarie 2017, avocatul Robert Roșu a introdus la Tribunalul București o acțiune civilă împotriva DNA, acuzând abuzurile la care a fost supus. 

Robert Roșu a fost trimis în judecată în mai 2016 de procurorii DNA Brașov pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și complicitate la spălare de bani și abuz în serviciu într-un dosar cu Prințul Paul al României, omul de afaceri Remus Truică și consultanții Tal Silberstein și Beny Steinmetz. Acuzațiile reținute în sarcina celor trimiși în judecată vizează fapte comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obținerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Prințul Paul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.