O echipă de IT-iști clujeni a lansat o aplicație despre starea pârtiilor din România

O echipa de IT-ști clujeni a lansat o aplicație pentru telefonul mobil în care utilizatorii postează în timp real informații despre starea pârtiilor, scrie ProdusinArdeal.ro, potrivit Actual de Cluj. Iubitorii sporturilor de iarnă pot afla astfel, prin intermediul aplicației, informații despre calitatea zăpezii, timpul de așteptare la instalațiile pe cablu sau starea vremii.
 
Aplicatia se numește Onpiste și conține o harta interactivă și o listă alfabetică a celor aproape 50 de domenii de schi și pârtii din România, numărul pârtiilor, lungimea și dificultatea acestora. 
 
Dezvoltarea aplicației s-a realizat în parteneriat cu singura revistă online de schi din Romania, Skipass Magazine. 
 
„În aplicație apar informații despre zăpada de pe pârtie, dacă este bătută, înghețată, apoasă sau prezintă petice de pamânt, despre starea vremii, dacă e ger, soare, viscol, timpul de așteptare la instalațiile pe cablu, în minute, cum este drumul până la pista de schi, aglomerat, acoperit cu zăpadă sau curatat. De asemenea, aplicația conține o hartă interactivă și o listă alfabetică a celor aproape 50 de domenii de schii și partii din România, numărul partiilor, lungimea și dificultatea acestora, prețurile skipass-urilor. Este un fel de aplicație Waze, folosită de șoferi, dar care este utilizată de comunitatea de schiori“, a spus Sergiu Suteu, managerul de proiect.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.