Opt medalii pentru schiorii Coronei la “Cupa 100 ROMÂNIA”

Aproximativ 130 de sportivi de la 15 cluburi din țară au participat în zilele de 30 și 31 ianuarie la “Cupa 100 ROMÂNIA” la schi alpin, organizată de clubul Corona, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov. Competiția s-a desfăşurat la două probe – slalom și slalom uriaș, la trei categorii de vârstă – U 12, U14 și U 16. Sportivii de la Corona Brașov, antrenați de Dan Iliescu și Crisitana Opriș, au obținut 8 medalii (5 de aur, două de argint și una de bronz), prin Luca Dumitru (locul I la slalom uriaș – U 14), Eduard Bart (locul III la slalom uriaș – U14), Rențea Diana (locul I la slalom uriaș – U 16), Teodora Leonte (locul II la slalom uriaș – U 16), Hunor Szoke (locul I la slalom și la slalom uriaș – U 16), Robert Mîrț (locul II la slalom uriaș – U 16) și Dumitru Luca (locul I la slalom – U 14).

De asemenea, clasări bune în concurs au avut și Szidonia Laszadi (locul VI la slalom uriaș – U16), Vlad Iordache (locul V la slalom uriaș – U 16) și Prunea Alex (locul V la slalom – U 14).

Antrenorul Coronei, Dan Iliescu, s-a declarat mulțumit de evoluția schiorilor săi în special în probele de slalom uriaș, subliniind însă că aştepta mai multe medalii la slalom. „Putem afirma că am avut rezultate foarte bune la slalom uriaș și rezultate bune la slalom, probă la care o parte dintre elevii mei au forțat mai mult decât puteau și au abandonat. Am obținut 8 medalii, însă cu ceva atenție, am mai fi putut adăuga câteva. În altă ordine de idei, aș dori să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea competiției, parteneri, sponsori sau părinți, cu toții contribuind din plin la bunul mers al lucrurilor”, a spus Dan Iliescu.

 

„Ne dorim să calificăm cât mai mulți sprtivi la FIS Children Trophy”

“Cupa 100 ROMÂNIA” a fost cu atât mai importantă pentru participanți cu cât a reprezentat o etapă de calificare pentru FIS Children Trophy, competiție internațională care va avea loc în Poiana Brașov, în perioada 23-24 februarie. „Urmează o perioadă de zece zile de pregătire, în care voi încerca să retușez ultimele detalii tehnico-tactice și să tonifiez fizic echipa. Vom avea câte două antrenamente pe zi, unul pe schiuri și unul fizic. În 12-13 februarie Cupa Teleferic, tot în Poiana Brașov, o nouă etapă de selecție pentru FIS Children Trophy, unde sperăm să calificăm un număr cât mai mare de sportivi”, a mai precizat Dan Iliescu.

“Cupa 100 ROMÂNIA” a fost organizată de către clubul Corona Brașov, cu sprijinul următorilor parteneri: Primăria Brașov, Serviciul Public Local de Salvamont, Ana Teleferic, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Administrația domeniului schiabil Poiana Brașov. Sponsorii întrecerii au fost Abitare Brașov și Generali Asigurări.

 

Podiumurile Cupei 100 ROMÂNIA

Slalom uriaș

U 14 Fete

  1. Hamoș Roxana (CSȘ Toplița)
  2. Ambruș Ioana (CSȘ Petroșani)
  3. Csiki Timeea (CSȘ Baia Sprie)

U 14 Băieți

  1. Dumitru Luca (Corona Brașov)
  2. Pal Krisztian (CSȘ Miercurea Ciuc)
  3. Bart Eduard (Corona Brașov)

U 16 Fete

  1. Rentea Diana (Corona Brașov)
  2. Leonte Teodora (Corona Brașov)
  3. Toth Emese (CSȘ Miercurea Ciuc)

U16 Băieți

  1. Szoke Hunor (Corona Brașov)
  2. Mîrț Robert (Corona Brașov)
  3. Baran Valentin (Alpina Baia Mare)

 

Slalom

U14 Fete

  1. Ambrus Ioana (CSȘ Petroșani)
  2. Csiki Timeea (CSȘ Baia Sprie)
  3. Walter Rebeca (CSȘ Câmpeni)

U 14 Băieți

  1. Dumitru Luca (Corona Brașov)
  2. Szabo Balasz (CSȘ Miercurea Ciuc)
  3. Nițulescu Andrei (Alpin Baia Mare)

U 16 Fete

  1. Copos Petra (CSAM Predeal)
  2. Lorincz Eszter (CSȘ Gheorghieni)
  3. Toth Emese (CSȘ Miercurea Ciuc)

U16 Băieți

  1. Szoke Hunor (Corona Brașov)
  2. Stănescu Andrei (CSȘ Predeal)
  3. Baran Valentin (Alpina Baia Mare)

Juniori Fete

  1. Toth Krisztina (CSAM Predeal)
  2. Constantin Maria (CSȘ Predeal)
  3. Kiss Timeea (CSȘ Câmpeni)

Juniori Băieți

  1. Bordi Alexandru (CSȘ Câmpeni)
  2. Danciu Raul (CSAM Predeal)
  3. Danciu Vlad (CS Dinamo)

* Cursele de la categoria U 12 au avut caracter amical, micii sportivi nefiind punctați.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.