Sorin Susanu, exclus din PSD Brașov pentru „prejudicii aduse imaginii și prestigiului partidului”: „De fapt, Dunca a văzut în mine un adversar”

Dacă la nivelul conducerii PSD , Liviu Dragnea își consolidează echipa și îi trage „pe linie moartă” pe social-democrații din „opoziție”, la Brașov, președintele interimar Marius Dunca pare a-și pregăti terenul pentru alegerile interne de la nivelul organizației județene. Cel puțin aceasta este explicația lui Sorin Susanu (director al Comisariatului Regional Brașov pentru Protecția Consumatorilor), exclus recent din partid, printr-o decizie luată, în urmă cu două săptămâni de Biroul Permanent Municipal (BPM) Brașov al PSD.
 
 Explicația oficială a PSD Brașov este că Susanu a adus „prejudicii imaginii și prestigiului partidului”. Mai exact, purtătorul de cuvânt al PSD Brașov, Daniel Giurma, a precizat că temeiul legal care a stat la baza excluderii lui Susanu din partid a fost art. 30, alin 9, din Statutul partidului, care prevede că membrii de partid trebuie să „dovedească în întreaga lor activitate corectitudine şi moralitate, şi să nu aducă prejudicii imaginii şi prestigiului partidului”.  Pe de altă parte, Giurma  nu a spus cum prejudiciat Susanu imaginea partidului, precizând doar că „au fost discuţii interne în partid şi decizia s-a luat în unanimitate în BPM. „Restul informaţiilor i s-au comunicat direct lui. Sorin Susanu are dreptul să conteste sau nu această decizie”. 

Concediat” fără „notă explicativă”

În schimb, Susanu a reclamat faptul că nu a beneficiat de un „proces” echitabil, pentru că nu i s-a oferit dreptul de a se apăra. „Am făcut o adresă la partid, pentru a fi chemat să îmi exprim un punct de vedere cu privire la aceste chestiuni. Nu s-a întâmplat asta, ci a urmat direct excluderea. Am contestat decizia şi acum aştept soluţionarea ei”, a  declarat Susanu pentru Monitorul Expres. Acesta susţine că a cerut conducerii Organizaţiei municipale Brașov a PSD să soluţioneze contestația în maxim 30 de zile, pentru a nu se repeta „cazul Liviu Lupu”, care a contestat decizia de excludere în urmă cu doi ani, dar nu a primit nici cum un răspuns.  Proaspătul exclus din PSD Brașov a mai spus că la nivelul filialei locale i s-ar fi reproșat faptul că el este cel care a oferit presei informații  „compromiţătoare” despre actualul președinte al PSD Brașov, Marius Dunca.

Susanu, mai „de încredere” decât Dunca 

Sorin Susanu consideră excluderea lui din partid  nu s-ar fi produs din cauza „prejudiciilor de imagine aduse partidului”, ci reprezintă o mutare prin care actualul președinte al PSD Brașov, Marius Dunca, încearcă să își asigure prima șansă pentru alegerea în funcția de președinte. De altfel, Susanu susține că la nivelul conducerii Comitetul Executiv Naţional (CExN) este posibil să se ia decizia organizării unor alegeri la nivelul structurilor locale.  „S-au realizat sondaje la nivel național, potrivit cărora cota mea de încredere este mult peste a lui Marius Dunca.  Cum s-au anunţat posibile alegeri locale în partid, actualul președinte al PSD Brașov a văzut în mine un potenţial adversar, chiar dacă eu nu mi-am anunţat până acum  intenţia de a candida”, este părerea lui Sorin Susanu.  

Marius Dunca, „în cădere liberă”? 

Dacă în urmă cu un an, Marius Dunca era „pe val”, fiind ministru al Tineretului și Sportului, reușind să se mențină pe acestă poziție chiar și după demiterea premierului Sorin Grindeanu, acum liderul social-democrațior brașoveni este un simplu lider local de linie. Primul șoc pentru el a fost că nu a mai obținut un mandat în Cabinetul Dăncilă. Recent, Dunca a mai primit o lovitură, după ce nu a fost în cărți pentru un post de vicepreședinte al PSD, poziție pentru care, de la Brașov, a fost preferată Roxana Mînzatu.  
 
 
 
 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.