Campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzii Brașov. Donatorii vor primi o carte, în semn de mulțumire

Centrul de Imagistică RMN Diagnostica, Centrul de Transfuzii din Braşov şi Crucea Roşie – filiala Braşov organizează miercuri campania de donare de sânge ”Donează Sânge! Şansă la Viaţă!”, acţiune care are loc în cadrul proiectelor dedicate Zilei Mondiale a Sănătăţii, marcată, în fiecare an, pe 7 aprilie.

Pe lângă pachetul de beneficii, toţi donatorii vor primi şi câte o carte, la alegere, în semn de mulţumire pentru nobilul gest.

”A dona sânge este un gest nobil care poate salva trei vieţi. Sângele nu poate fi cumpărat, nu poate fi produs şi nu poate fi obţinut decât prin bunăvoinţa celui de lângă noi. Numai împreună putem salva vieţi! Fii donator, arată tuturor că se poate!”, a spus Raluca Buzea, director Crucea Roşie – filiala Braşov.

Potrivit sursei citate, este ştiut că nevoia de sânge este foarte mare, multe instituţii medicale întâmpinând dificultăţi în asigurarea necesarului de sânge.

Astfel, în semn de solidaritate, alături de organizatori au venit mai multe companii din Braşov, din dorinţa de a susţine această cauză comună şi anume faptul că zilnic mii de pacienţi din spitale au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supravieţui. Conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie, România se află pe ultimul loc din Europa, în ceea ce priveşte numărul donatorilor de sânge. Doar 1,7 la sută dintre români sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge până la 6,8 la sută din populaţie, menţionează sursa citată.

Campania de donare de sânge are loc la Centrul de Transfuzii din Braşov, în intervalul orar 8.30-10.30.

Sursa: Agerpres

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.