FOTO. Secţia de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Clinic de Copii Braşov a fost redeschisă, după şase luni de modernizări

Secţia de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Clinic de Copii a fost redeschisă azi, după şase luni în care a fost în reparaţii şi modernizări. Secţia are 20 de paturi în şapte saloane, fiecare dintre camere având acum baie proprie. Lucrările au costat 600.000 de lei şi au fost acoperite din bugetul Consiliului Judeţean Braşov, în subordinea căruia se află spitalul. 

În urma unor lucrări care au durat șase luni, saloanele cu două, trei sau patru paturi din cadrul acestei secții au fost complet renovate și recompartimentate, astfel încât fiecare să dispună de baie proprie. Încăperile și holul au fost zugrăvite, ferestrele și ușile vechi au fost înlocuite cu tâmplărie PVC, paturile și celelalte piese de mobilier au fost schimbate cu unele moderne. Totodată, au fost înnoite instalațiile electrice și de climatizare, instalațiile de oxigen, aspirație și fluide, precum și cele care țin de siguranța pacienților, asigurând alarmarea în caz de urgență medicală sau de incendiu.

Dr. Liviu Muntean, directorul medical al Spitalului Clinic de Copii Brașov, afirmă că modernizările vor continua: „În acest an vom finaliza modernizarea Secției de Chirurgie Plastică, vom renova Stația de Sterilizare și Compartimentul de Spitalizare de Zi. Pentru aceste obiective dispunem de fondurile necesare în bugetul pe 2018. Odată cu încheierea acestor lucrări putem spune că am modernizat întregul spital”.

Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, susține că în ciuda constrângerilor financiare din acest an în care bugetul județului a fost diminuat cu 90 de milioane de lei față de 2017, „am luat toate măsurile pentru ca spitalele pe care le avem în subordine să beneficieze de finanțările necesare modernizării infrastructurii și dotării cu aparatură medicală. „Pe lângă banii alocați din bugetul propriu, ne-am preocupat de atragerea fondurilor europene și am reușit să câștigăm proiecte de eficientizare energetică pentru Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie și Unitatea Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru. Sperăm să rezolvăm cât mai curând problemele patrimoniale de la Spitalul Clinic de Copii, astfel încât să putem depune un proiect pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe. Apreciez managementul performant practicat la această unitate spitalicească de elită pentru Brașov și nu numai, precum și preocuparea conducerii de a ridica în permanență ștacheta calității actului medical”, a declarat Adrian Veştea.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.