Al doilea restaurant din Centrul Brașovului, cu probleme grave depistate de Protecția Consumatorului

După ce săptămâna trecută comisarii de la protecția consumatorilor au găsit adevărate bombe alimentare la un restaurant din Piața Sfatului și la unul din Noua, azi o altă unitate de alimentație publică cunoscută a fost vizitată și Protecția Consumatorilor și depistată cu deficiențe. 

Este vorba despre restaurantul Roata Norocului din zona Căii Poienii, acolo unde șeful Comisiariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor, Sorin Susanu, spune că au fost găsite în controlul de azi, zeci de kilograme de produse alimentare expirate, de la carne, ouă sau pește, până la produse finite. 
 
Verificarea a durat câteva ore bune, iar în controlul lor, comisarii de la Protecția Consumatorilor au avut nevoie și de prezența polițiștilor, a mai spus Susanu, întrucât patronul localului a devenit agresiv. 
 
În urma controlului, comisarii au decis închiderea temporara a activității până la remedierea deficientelor. „Potrivit legii, am aplicat această măsură de oprire temporară a activității și am dispus remedierea deficiențelor. Dacă vor deschide unitatea înainte de a remedia deficiențele, se poate dispune suspendarea activității pe perioada determinată. Dacă și după perioada asta vor avea probleme se poate trece la măsura următoare, adică închiderea definitiva a unității“, a precizat comisarul-șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Brașov, Sorin Susanu.
 
 Pe de altă parte, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au precizat că au fost prezenți la acest control, la solicitarea CRPC, fiind apelați prin 112. Echipajul Secției 2 de Poliție, care s-a prezentat la unitatea de alimentație publică nu a aplicat sancțiuni, arătând că nu a fost tulburată liniștea publică, ci au fost doar „discuții minore purtate în contradictoriu“.
 
Reprezentanții restaurantului au declarat, citați de BizBrasov că „produsele expirate găsite de către agenți nu erau listate în meniu”. „De asemenea, informatia legată de cantitatile găsite este una exagerată, la fel ca cea legată de plecarea clienților nostri”, au mai precizat sursele citate, care au adăugat că vor veni cu mai multe informații luni.
 
 
 

6 Comentarii

  1. Daca si la Roata s-au gasit asa ceva, sunt curios ce se gaseste la orice alt local. Hai sa fim seriosi

    • Presa locala lasa de dorit. Restaurantele ca Roata Norocului nu-si permit sa comercializeze produse expirate

    • Dar cu produsele expirate ce faceau oare(intr_un restaurant )? cica nu erau in meniu, pai si nu trebuia sa fie la gunoi? Nemernici!

  2. am ajuns sa aplaudam la controalele OPC. De ce trebuie sa aplaudam cand o institutie platita foarte bine din banii contribuabililor isi face datoria? de ce nu isi face datoria in fiecare zi? de ce nu sunt controale zilnice la restaurantele brasovene?
    Aceasta institutie a ajuns de rasul lumii. face controale doar „la cerere” si noi aplaudam reusitele lor.
    Astfel de cazuri sunt in 70% din localuri insa OPC Brasov nu isi face treaba.
    Ma mahneste faptul ca trebuie sa aplaudam cand un bugetar isi face datoria ce o are in fisa postului si pentru care este platit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.