Gabriel Andronache: „PSD vrea să pună mâna pe Consiliul Concurenţei, pentru a instala în fruntea structurii un «lacheu»“

PSD vrea să pună mâna pe Consiliul Concurenţei, pentru a instala în fruntea structurii, un „lacheu“, susţine deputatul liberal Gabriel Andronache. Parlamentarul de Braşov îşi susţine afirmaţia spunând că la dezbaterea din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, pe marginea modificării Legii Concurenţei, aleşii au discutat un proiect modificat cu pixul, în care au fost introduse reglementări ce fac din Consiliul Concurenţei, în ansamblul său, o structură decoractivă, al cărei preşedinte va avea puterni discreţionare.
 
„Miercuri în Comisia juridică a Camerei Deputaților s-a discutat din nou modificarea legii Concurenţei în sensul în care PSD-ul doreşte cu orice chip să pună mâna pe Consiliul Concurenţei, pentru a-şi instala, probabil, la conducerea acestei instituţii fundamentale pentru garantarea unei pieţe libere în România, un lacheu. S-a procedat la discutarea unui proiect de lege care a venit de la Senat alterat, modificat cu pixul, tot la Comisia juridică se află un alt proiect de lege în care Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Am ridicat în cadrul şedinţei problema competenţei Camerelor, în sensul în care nici acum cei de la PSD nu s-au hotărât dacă Senatul este Camera care trebuie să adopte decizia în această materie a concurenţei sau Camera Deputaţilor.
Prin noile prevederi au fost introduse o serie de reglementări care fac din Consiliul Concurenţei în ansamblul său o structură decorativă, iar viitorul preşedinte al Consiliului Concurenţei va fi cel care va tăia şi spânzura, în sensul în care va avea puteri discreţionare care la ora asta sunt la îndemâna plenului consiliului“, a declat Gabriel Andronache. 
 

„După publicarea în MO, actualul preşedinte al Consiliului Concurenţei îşi pierde funcţia“

Deputatul Gabriel Andronache susţine, de asemenea, că „viitorul preşedinte al Consiliului Concurenţei nu va mai fi stabilit prin procedura aflată acum în vigoare, preşedintele României fiind exclus din această procedură, Parlamentul fiind cel care va decide. Pe cale de consecinţă, la conducerea Consiliului Concurenţei va fi instalat un om de paie la îndemâna preşedintelui  PSD, Liviu Dragnea. Numirea va fi făcută direct de Parlament, fără a se mai trece prin filtrul unui examen, al unui interviu aşa cum prevede legea in vigoare. Apoi aplicarea sau identificarea unei solutii legislative interesante si novatoare in sensul in care se stabileşte in timpul mandatului actualului preşedinte al Consiliului Concurenţei faptul că este necesară o vechime de 15 ani de zile în domeniu, criteriul introdus special pentru ca acesta să nu mai poată ocupa această funcţie. Mai  mult, această reglementare va intra in vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Evident, după publicarea in Monitor, practic, actualul preşedinte al  Consiliului Concurenței nu va mai putea ocupa aceasta funcţie până la finalul mandatului care va fi peste un an şi cateva luni şi va fi demis“.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.