Polițiștii de la Imigrări și ITM au controlat șantierul de la AFI Brașov. Inspectorii au descoperit muncitori „la negru” și acum 3 săptămâni

Polițiștii de la Inspectoratul pentru Imigrări din Brașov au chemat Inspectoratul Teritorial de Muncă într-un control care s-a desfășurat azi pe șantierul din Centrul Civic, de la viitorul complex comercial AFI. 

Potrivit unor surse, în acest caz ar fi vorba despre mai mulți muncitori străini, din afara Uniunii Europene, care ar lucra fără forme legale. 

Acest control vine după ce, în urmă cu aproximativ trei săptămâni Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov a identificat 117 muncitori la negru şi s-au aplicat amenzi totale în valoare de 740.000 de lei O parte dintre muncitori erau proveniți din Republica Moldova, și locuiau ilegal pe teritoriul României. 

Potrivit adjunctului ITM Braşov, Dan Suciu, controlul de azi a fost inițiat de cei de la Imigrări. 

„Pe șantierul respectiv au fost descoperiți acum trei săptămâni 117 muncitori la negru. Erau mai mulți, aproximativ 200, dar unii au sărit gardul, care avea 3 metri. A fost nevoie şi de focuri de avertisment. Azi, controlul principal a fost al celor de la Imigrări şi au fost chemați şi inspectorii ITM. La o primă evaluare, la o singură firmă, au fost descoperiți 8 care au declarat că nu au contracte şi alți 4, care au zis că au contracte, dar trebuie verificați în revisal”, a precizat reprezentantul ITM. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.