Evaluarea Națională – Brașov. Promovabilitate mai mică față de anul trecut și peste 600 de contestații

74,16% din mediile obținute de elevii din județul Brașov la Evaluarea națională sunt peste 5. Procentul este mai mic față de anul trecut, cât 79,94% dintre elevi au obținut medii peste 5. Imediat după publicarea rezultatelor, marți, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a anunțat că există și unele contestații, care trebuie analizate. În total, în județ s-au depus 299 de contestații la notele obținute la Limba și Literatura Română, 50 de contestații la proba de Limba maternă și 267 de contestații la Matematică. Rezultatele finale vor fi publicate miercuri.

În județul Brașov, în acest an există opt şcoli cu promovabilitate 100% la Evaluarea Naţională. Şase dintre ele sînt colegii care au în componenţă şi clase de gimnaziu. Este vorba despre Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“, Colegiul de Ştiinţele Naturii „Emil Racoviţă“, Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil“, Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă“, Colegiul Naţional „Unirea“, care au fiecare câte o clasă de minim 20, maxim 32 de elevi, şi Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleţ“, care are o clasă de 10 elevi de clasa a VIII-a.

De asemenea, promovabilitate 100% figurează şi în contul Şcolii Gimnaziale Peştera şi a Şcolii Gimnaziale Sohodol. Acestea din urmă însă au avut la examen câte 3, respectiv 2 absolvenţi de clasa a VIII-a.

  • Termenul de promovabilitatea se referă la mediile peste 5. Pe baza mediilor obținute la Evaluarea Națională (de la 10 la 1) se va face ierarhizarea elevilor, care, în corelare cu opțiunile absolvenților de gimnaziu vor fi utilizate în distribuirea acestora în învățământul liceal și profesional.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.