Brașovenii din Noua – Dârste au rămas fără oficiu poștal. PNL strânge semnături pentru redeschiderea lui

Cartierul Noua – Dârste, aflat la marginea orașului, a rămas fără oficiu poștal după ce conducerea Poștei Române a decis să îl închidă pe cel de pe strada Vișinului.

Până nu demult, pentru cartierul Noua existau trei oficii poștale, pe străzile Vișinului și Prunului și pe Calea București, însă acum brașovenii din zonă au fost arondați la oficiul poștal din Valea Cetății, acolo unde oricum, există o singură oficiantă.

Consilierul local Adrian Oprică, președinte al organizației municipale PNL Brașov, a declarat ieri că situația cetățenilor din zona Noua – Dârste care au nevoie de servicii poștale este cu atât mai complicată în acest moment, cu cât nu există nicio linie directă a RATBV între cele două cartiere. „Mulți dintre oamenii de acolo sunt pensionari, care trebuie să se prezinte la oficiul poștal pentru a-și ridica taloanele de pensie și chiar pensiile. Ei vor fi obligați acum să ajungă până în Răcădău“, a declarat Adrian Oprică.

„Noua este un cartier destul de depărtat, la marginea orșului, cei de la Poștă nu știu dacă au făcut o consultare, astfel încât să îl arondeze la Răcădău. Poate era o soluție mai bună Astra, sau introducerea unei soluții digitale pentru serviciile poștale“, a mai spus Oprică.

Reprezentanții PNL Brașov spun că vor încerca să strângă semnături pentru a solicita oficial Poștei Române și prefectului județul Brașov redeschiderea oficiului poștal de la Noua. 

„Am discutat cu președinții aosciațiilor de proprietari, adunăm semnături pentru a le aduce la cunoștință Poștei Române și prefectului solicitarea brașovenilor din Noua-Dârste, pentru că este inadmisibil ca un cartier să nu mai aibă un oficiu poștal, atâta timp cât el oferă servicii publice“, a declarat consilierul local. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.