Gafa secretarului de stat din MApN: a venit la Brașov, dar a încurcat academiile

După gafele premierului Vioricăi Dăncilă, care a „ratat” capitala Muntenegrului (Podgorica), spunând că este la Pristina (capitala Kosovo) și a vorbit de „cetățenii aromâni din Republica Macedonia”, la Skopje, un alt reprezentant al Guvernului a încurcat „borcanele” și s-a arătat cel puțin nepregătit în timpul vizitei la Brașov.

Mai exact, aflat la Brașov, unde a participat ceremonia de absolvire a Promoției „Centenarului” de la Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă, fostul ministru al Apărării Naționale, Mircea Dușa, acum secretar de stat în acest minister, a spus de două ori în timpul discursului oficial că la Brașov este „Academia Forțelor Terestre”.

„Suntem aici, în centrul municipiului Brașov, la un eveniment emoționat: evenimentul absolvirii a unei noi generații de tineri a cursurilor Academiei Forțelor Terestre din Brașov. În primul rând pe (pentru?, n.n) absolvenți pentru avansarea în grad. De astăzi sunteți cei mai tineri ofițeri ai Armatei Române. V-ați pregătit aici, într-un oraș cu o îndelungată tradiție a învățământului superior. Precizez faptul că învățământul militar brașovean are o tradiție de peste 100 de ani, iar la nivelul învățământului superior de 20 de ani. În acești 20 de ani, Academia Forțelor Terestre din municipiul Brașov a devenit una foarte apreciată, atât la nivel național, cât și internațional. De aici, de pe băncile academiei noastre au plecat spre Armata Română și mai ales spre forțele aeriene oameni bine pregătiți, care acum sunt comandanți de unități și de mari unități”, sunt cuvintele lui Mircea Dușa. 

Ulterior, oficialul, care, cel puțin fișei postului ar trebui să știe „și în somn” unde și ce unități militare sau instituții de învățământ sunt în România, s-a regrupat: „Sunt militari care comandă structuri la nivel NATO și pe teatrele de operațiuni și avem numai cuvinte de laudă și de apreciere la adresa Academiei Forțelor Aeriene din Brașov”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.