Petiție pentru asfaltarea DN 73, care trece prin Râșnov. Lucrările trebuiau să înceapă de doua săptămâni

Frezat de mai bine de o lună, segmentul din DN 73 care trece prin Râșnov este tot în stadiul de drum cu gropi. În urmă cu mai bine de o săptămână, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunța ca după frezarea drumului, au fost constatate defecțiuni mai mari decât cele estimate inițial, fiind astfe nevoie de modificarea proiectului tehnic. Acest proiect tehnic modificat a fost comandat de constructor și urma ca în câteva zile să fie executat, pentru ca, în săptămâna 25 – 30 iunie să înceapă lucrările de asfaltare. Cel puțin așa anuța constructorul.

Totuși, utilajele de asfaltare nu au apărut nici acum pe DN73, pe raza orașului Râșnov. Potrivit unor surse, constructorul nu a obținut nici până acum proiectul tehnic, deși în urmă cu mai bine de o lună, spunea că totul este o chestiune de zile. 

Lucrările de reabilitare a DN 73 sunt executate de Asocierea Azvi SA – Straco Grup SRL – Piomar Development – Tractebel.

Pentru că nu se observă nicio mișcare pe acest drum național, iar șoferii care fac naveta spre Brașov își rup mașinile pe DN73, zilele trecute a  fost lansată și o petiție online, cu titlul „Susțineți un mediu de viata sănătos – Astăzi orașul Râșnov/Brașov – Str Caraiman”. 

„În condițiile de trafic greu existent pe str. Caraiman, a gropilor formate, a vitezei de deplasare a vehiculelor de transport marfă, suntem nevoiți să suportam atât poluarea fonică produsă de vehicule, praful ridicat în atmosfera și vibrațiile asemănătoare cutremurelor. Toate acestea conduc la afectarea sănătății locuitorilor riverani, care sunt nevoiți să suporte valori insuportabile ale zgomotului, atât în timpul zilei cât și al nopții, la care să adaugă praful înecăcios din zonă. În plus, casele noastre sunt afectate în continuu de vibrațiile de tip seismic la care sunt supuse la fiecare trecere a unui camion. Vă aducem la cunoștință că dreptul la un mediu sănătos este garantat de Constituția României precum și de convențiile internaționale la care Romania este parte. În calitate de autoritate locala, aveți obligația de a asigura un mediu sănătos tuturor locuitorilor din Râșnov, indiferent de instituția care administrează o anumita investiție. În consecință, vă solicităm să îndreprindeți de urgență demersurile necesare pentru asigurarea a unei mediu de viată sănătos locuitorilor de pe str. Caraiman, prin urgentarea finalizării lucrărilor de asfaltare a carosabilului și devierea traficului auto pe străzile paralele până la finalizarea lucrărilor”, se arată în textul petiției. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.