TITULARIZARE 2018. Site-ul titularizare.edu.ro a picat înainte ca profesorii să înceapă examenul

Platforma oficială dedicată de Ministerul Educației examenului de titularizare, site-ul titularizare.edu.ro/2018/ a picat, înante ca profesorii să intre în examenul de titularizare, anunță hotnews.ro. La ora 10.00, site-ul era inca nefuncțional. 

Peste 30.000 de profesori s-au înscris la examenul de titularizare, care se desfășoară miercuri, începând cu ora 10:00. Pe platforma acum inaccesabililă, Ministerul a publicat toate informațiile cu privire la proba de astăzi, regulile de examen, candidații înscriși, legislația și tot pe titularizare.edu.ro/2018 sunt așteptate rezultatele examenului.
 
Amintim că edu.ro nu a fost funcțional nici înainte de primul examen susținut de absolvenții de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională. Ministerul Educației a explicat, atunci, că site-ul nu poate fi accesat în permanență, din motive ce țin de găzduirea serverului.  
 
Problemele de funcționare ale edu.ro au apărut la finalul lunii mai, când site-ul Ministerului Educației a fost compromis pentru a mina criptomonede. 
La examenul de titularizare de astăzi s-au înscris 31.052 de candidați care doresc să obțină un post în învățământ, pe o perioadă nedeterminată, față de 27.551 înscriși anul trecut. Dintre aceștia, 4.625 de candidaţi sunt absolvenţi din promoția curentă. 
 
La nivel naţional, sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.148 în mediul rural, precizează instituția. 

Cele mai multe posturi vacante sunt la următoarele specializări: 

  • educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română: 1.094 posturi vacante
  • învățători/profesori pentru învăţământ primar în limba română: 882
  • educaţie fizică şi sport: 287
  • muzică instrumentală: 274
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.