Un apartament la Brașov și multe alte proprietăți. Cine este Anca Jurma, înlocuitoarea lui Kovesi la șefia DNA?

Anca Jurma este noul procuror-șef al DNA. Procurorul general al României, Augustin Lazăr a delegat-o pe Anca Jurma să ocupe interimar postul lăsat liber la șefia DNA, după ce președinte României a semnat decretul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi. 

Cine este Anca Jurma?

Anca Jurma este fiica fostului procuror general al României din perioada 1996 – 1997, Nicolae Cochinescu. Cochinescu a fost și judecător al Curții Constituțiinale începând din 2001, timp de nouă ani.

Anca Jurma are o vechime în funcţia de procuror de mai bine de 20 de ani, îndeplinind această funcţie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Începând cu data de 1 octombrie 2002, Jurma îndeplineşte funcţia de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională, de informare şi relaţii publice din cadrul DNA, iar din anul 2010 este vicepreşedinte al Reţelei Europene Anticorupţie (EPAC/EACN) Din 2004 este membră a delegaţiei României la Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), organism în cadrul Consiliului Europei.

La DNA a fost și consilier al Laurei Codruța Kovesi.

Ea va ocupa postul lăsat liber prin revocarea Laurei Codruța Kovesi, până la desemnarea, prin concurs, a unui nou procuror-șed pentru DNA. Ministerul Justiţiei a anunţat azi că, în perioada 9 iulie -30 iulie 2018va desfășura procedura de selecţie procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ce avere are noua șefă DNA?

Potrivit ultimei declarații de avere, Anca Jurma deține 7 hectare de teren agricol, în comuna Slobozia, județul Vrancea, și alte două terenuri intravilane în comuna Valea Lungă, județul Dâmbovița, unul de 1.200 mp, respectiv altul de 1.400 mp. Tot în Valea Lungă, șefa interimară a DNA are și două case de vacanță.

Tot la capitorul proprietăți, Jurma declară că deține  și două apartamente, în București și Brașov.

Familia Jurma este proprieatara a patru mașini: o Dacia Logan (fabricată în 2005), un Ford Fiesta (fabricat în 2010), un Volkswagen Up (fabricat în 2014) și o Mazda 2 (fabricată în 2015), iar în conturi are peste 50.000 de euro, 1.800 de lire și peste 330.000 de lei.

În anul anterior completării declarației de avere, Anca Jurma a încasat un salariu anual de la DNA în valoare de 166.647 de lei, plus 25.692 de lei din chiri și 3.057 de lei din activități independente.

1 Comentariu

  1. Se vor prezenta la concursul pentru postul de sef DNA multi procurori cu experienta, performanti si vine Dragnea cu o teleormaneanca neconflictuala si restul il banuiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.