FOTO&VIDEO. Brașovenii în stradă, în ziua Protestului Diasporei

În jur de 1000 de oameni erau la ora 19.30 în Piața Sfatului din Brașov, pentu a-și arăta solidaritatea cu cei adunați la București, în fața Guvernului, la „Protestul Diasporei“. În Capitală, la mitingul diasporei participă în jur de 30.000 de oameni.

UPDATE 23.15 – Mitingul se încheie în Piața Sfatului, cu intonarea imnului național

UPDATE 22.50 – grupul de protestatari s-a întors în Centrul orașului și merge înapoi în Piața Sfatului, purtând un steag uriaș al Uniunii Europene. La această oră, strada Mureșenilor este complet blocată circulației auto, la fel cum a fost și str. Iuliu Maniu, la trecerea grupului de protestatari. 

UPDATE 21.30 – Bulevardul Victoriei a fost ocupat, de la un capăt la altul, pe sensul de circulație spre Gară. Grupul de protestatari se îndreaptă pe bulevardul Gării spre Făget, apoi pe strad 13 Decembrie, înapoi spre Centru. Protestul de la Brașov s-a desfășurat fără incidente până acum, față de mitingul de la București, unde forțele de ordine au scos inclusiv tunul de apă, pentru a potoli câțiva protestatari care au aruncat cu pietre și bucăți de bordură spre jandarmi. 

UPDATE 21.15 – Potrivit ultimelor estimări, grupul de protestatari a trecut de 4.000. Oamenii se îndreaptă dinspre bulevardul 15 Noiembrie spre Gară, pe strada Toamnei. Între intersecția Hărrmanului cu Toamnei și intersecția Hărmanului cu Victoriei circulația este blocată. Pe Victoriei, în zona în care au ajuns protestatarii, a fost blocat un sens de circulație. 

UPDATE 21.00 – Numărul protestatarilor a depășit 2.500. Oamenii se îndreaptă spre bulevardul Victoriei, pe bd. 15 Noiembrie. În zona Camerei de Comerț și Industrie, circulația s-a blocat complet câteva minute, pentru trecerea grupului de pe o parte pe alta a drumului. Protestatarii ocupă acum aproape tot bulevardul, o singură bandă fiind lăsată șoferilor.

UPDATE 20.30 – peste 2000 de oameni se deplasează la această oră pe bd. 15 Noiembrie, coloana întinzându-se de la Patria până aproape de Hotelul Aro Palace, pe două din cele patru benzi ale străzii. Oamenii sunt înarmați cu pancarde pe care se pot citi mesajele „Jos labele de pe justiție“, „Dragnea pușcărie“ sau „Justice! No Corruption“. Pe Bd. 15 Noiembrie, protestatarii strigă „București, nu uita, Brașovu-i de partea ta“. În fața Tribunalului se scandează „Închisoare cu executare“, „Jos Guvernul“ și „Nu pleacăm, Rezistăm“

UPDATE 19.30 – În Piața Sfatului, protestatarii au întis un steag al Uniunii Europene. După câteva minute în punctul zero al Brașovului, grupul de protestatari a început marșul pe strada Mureșenilor, înapoi spre zona Prefecturii. De acolo, vor să meargă pe bulevardul 15 Noiembrie și pe  Victoriei, spre zona Gării. 

La Brașov oamenii și-au dat întâlnire, ca de obicei, în fața Prefecturii, înarmați cu steaguri tricolore și cu vuvuzele, iar apoi au pornit spre Piața Sfatului pe strada Republicii strigând „Dacă vă pasă, nu stați la terasă“. Piața Sfatului s-a umplut rapid de protestatari, care ajunși în fața sediului PSD strigă, printre altele „RUșine să vă fie“ și „Jos Guvernul“.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.