Violențe extreme la mitingul diasporei de la București. Aproape 250 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului

news.ro

Mitingul Diasporei de la București a luat amploare și s-a lăsat cu violențe extreme, jandarmii intervenind cu tunuri de apă și gaze lacrimogene. Potrivit biziday.ro, peste 60.000 de persoane s-au adunat în piața Victoriei și pe bulevardele adiacente Lascăr Catargiu, Aviatorilor, Kiseleff și Iancu de Hunedoara, iar pe clădirea Guvernului a fost proiectat mesajul „Demisia“.

Primele incidente au apărut după ora 21.30, când jandarmii au intervenit în forță, pentru a dispersa unele grupuri de protestatari din fața Guvernului. Din primele date, se pare că printre protestatari se aflau și ultrași ai echipelor de fotbal.

Când protestatarii au început să arunce cu pietre și bucăți de borduri înspre jandarmi, forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene și folosind tunurile de apă. În urma incidentelor mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), până la ora 22:45 247 persoane au fost asistate la fața locului de medici, dintre care 9 jandarmi. În cazul a 16 persoane, dintre care 4 jandarmi, a fost nevoie și de transportul la spital,  pentru îngrijiri suplimentare.

Violențele au continuat și după ora 23. Mai mulți jandarmi au fost înconjurați de protestari și au fost loviți, potrivit biziday.ro. Mulțimea a fost dispersată cu gaze, dar și cu tunul cu apă. Deși au fugit să se adăpostească, protestatarii scandau în continuare ,,nu plecăm”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.