Klaus Iohannis: Ne aflăm din păcate într-un veritabil val doi al pandemiei

Europa se află „într-un veritabil val doi al pandemiei” de coronavirus, cu recorduri zilnice negative la nivelul tuturor indicatorilor în majoritatea țărilor, iar „efortul de a reduce curba infecțiilor trebuie să fie unul colectiv, pentru că până când nu vom fi cu toții în siguranță, nimeni nu va fi cu adevărat ferit de pericolul contaminării”, a declarat joi seara președintele Klaus Iohannis, înainte de a participa la videoconferință cu membrii Consiliului European. 

Având în vedere experiența primului val, când achiziționarea de medicamente și echipamente a fost extrem de dificilă și foarte costisitoare, soluțiile pentru a evita un scenariu similar sunt rezervele de stocare RescEU și achizițiile comune, a subliniat Klaus Iohannis.

Un alt subiect care va fi discutat de liderii europeni este legat de măsurile specifice legate de testare, izolare și carantină, precum și de strategia vaccinurilor la nivelul statelor membre.  

„Cu privire la vaccinul anti-COVID-19, odată ce va deveni disponibil, sperăm cât mai repede, el va fi furnizat către toate statele membre. Este însă nevoie – și voi sublinia acest lucru – de creșterea finanțării disponibile în cadrul Instrumentului pentru Sprijin de Urgență, pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri”, a mai spus Iohannis.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.