Mirosul de canal din Brașov, în colimatorul Gărzii de Mediu. Sute de brașoveni au depus sesizări

Dacă la Codlea, orice locuitor știe că mirosul oribil vine de la Protan, la Brașov, mirosurile care se lasă la ceas de seara peste multe zone din oraș sunt o enigmă pentru oameni. Numai zilele trecute, după lăsarea întunericului, în zone precum Triaj sau Bartolomeu se simțea un miros de canalizare. În alte seri, acest miros, care pare a deveni un „brand de oraș” se simțea în Tractorul sau în zona Gării – Vlahuță. Brașovenii se întrebau pe rețelele de socializare de unde vine. Unii presupuneau că de la Kronospan, alții că de la groapa ecologică de gunoi… 

Problema a fost reclamată și la Comisariatul Județean Brașov al Gărzii de Mediu, șeful instituției, Mircea Paraschiv anunțând că zeci, poate chiar sute de persoane au depus sesizări în acest sens. „Vom controla depozitul de deșeuri Brașov, pentru a vedea dacă respectă prevederile legale privind gestionarea deșeurilor”, a anunțat Paraschiv. 

În momentul de față, la depozitul de deșeuri al Brașovului sunt trei celule, una închisă în urmă cu mai mulți ani, una în care s-a sistat depozitarea și este în curs de închidere, iar cea de-a treia în care se aruncă acum gunoaiele. 

Problemele par a fi provocate de a doua celulă, cea la care s-a produs anul trecut și un incendiu, iar administratorul depozitului a fost amendat, pentru că nu a realizat sistemul de captare a gazelor rezultate în urma fermentării deșeurilor menajere. Ulterior, ei au început aceste lucrări, însă comisarii de mediu vor analiza dacă aceste amenajări respectă legislația și standardele în vigoare.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.