VIDEO. A venit iarna în Munții Făgăraș. Direcția de Drumuri și Poduri Brașov, pregătită să curețe zăpada de pe Transfăgărășan

Valul de frig ce a cuprins astăzi România a adus primele ninsori pe crestele montane. Astfel, la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine, de puţin timp a început ninsoarea.

De altfel, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la ora 19.00, la staţia meteo din această zonă se înregistrau 0 grade. Pentru a interveni pe Transfăgărăşan, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a anunţat că are pregătită o freză şi materiale antiderapante, însă aceasta va ieşi pe traseu abia în cursul dimineţii. 

„La Districtul Bâlea avem un utilaj cu lama și răspânditor de sare care va curăța drumul la prima ora a dimineții, având în vedere că acționarea cu utilaje pe DN7C – Transfăgărășan pe timp de noapte este interzisă prin lege“, au anunțar reprezentanții DRDP Brașov.

La aceeaşi oră, mult mai frig era la Vârful Omu, mercurul termometrelor indicând minus 2 grade Celsius. În judeţul Braşov, la ora 19.00 se înregistrau 9 grade la staţia meteo de la Ghimbav, 8 grade la Făgăraş, 6 grade la Predeal şi 5 grade la Fundata.

Video: Salvamont Sibiu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.