Corul Național de Cameră Madrigal, concert special de Crăciun, la Filarmonica Brașov

În 16 decembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susține un concert extraordinar de Crăciun pe scena Sălii Patria a Filarmonicii din Brașov. Evenimentul face parte din turneul național de Crăciun pe care Corul Madrigal, alături de coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi, îl vor susține în perioada 8 – 20 decembrie în București, Cluj și Ploiești. Biletele pot fi achiziționate on-line de pe platforma bilete.ro

La Brașov, în 16 decembrie, începând cu ora 19:00, sonoritatea unică a celui mai renumit ansamblu coral din România va aduce în sufletul publicului căldura și emoția sfintei sărbători de Crăciun. Selecția repertorială pentru programul concertistic de Crăciun va include unele din cele mai reprezentative compoziții specifice sărbătorii Nașterii Domnului, combinând piese internaționale de marcă și lucrări tradiționale românești.

Experiența muzicală va fi întregită de vocile cristaline a sute de copii din Programul Național Cantus Mundi, care vor urca pe scenă alături de celebrul cor. 

Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat prin implicarea voluntară a membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.  După 7 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

55 de ani de Madrigal

Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.