VIDEO. O nouă gafă a Guvernului! Clipul dedicat Centenarului este plin de erori gramaticale şi conţine imagini din alte ţări

În filmul de patru minute, proiectat la începutul şedinţei solemne de joi, din Sala Unirii de la Alba Iulia, Guvernul României a dat-o din nou în bară. Scenariul filmulețului vorbeşte despre „ţara munţilor falnici mângâiaţi de norii cerului albastru”. Lucrurile se amestecă apoi puţin. Guvernul vede ţara ca pe „grădina Maicii Domnului” şi „ţara nemuritorului Dracula”, „sălaş pentru ultimii lupi liberi din Europa”.

Analia făcută de digi24.ro arată că acest moment este ilustrat cu imaginea unui lup liber, dar… dintr-o pădure din Norvegia! Fotografia, realizată de un fotograf norvegian, poate fi cumpărată de pe site-ul Shutterstock cu un preţ care variază între 50 şi 169 euro, în funcţie de calitate.

Grâul din Rusia ilustrează momentul în care se vorbeşte despre „ţara câmpiilor unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului”. Imaginile pot fi cumpărate, de asemenea, de pe internet. Clipul, care poartă pe el sigla Guvernului, se încheie cu mesajul „La mulţi ani România” – scris greşit. Cei care l-au realizat nu au pus virgulă înainte de numele ţării. (sursa: digi24.ro). 

E ca în urmă cu doi ani, atunci când PSD încerca să-și câștige locul pe care acum îl are la cârma țării, utilizând sloganul „Mândri că suntem români“. Iar într-una dintre cele mai vizibile zone din Brașov, în Centrul Civic, a postat la vedere un banner gigant peun imobil de pe bulevardul Mihai Kogălniceanu, în care mesajul conținea era scris cam asa: „Mândrii că suntem români“. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.