CONSULTARE PUBLICĂ. Aeroportul, spitalul regional și autostrada, principalele solicitări ale brașovenilor. Ce investiții majore își mai doresc cetățenii

Peste 7.000 de brașoveni au votat în campania „Alege prioritățile orașului tău“, lansată de Banca Mondială, pentru a vedea care sunt cele mai dorite investiții de dezvoltare, din punctul de vedere al cetățenilor orașului.

Potrivit bzb.ro, în campania de consultare a cetățenilor, cu privire la investițiile orașului, primele trei proiecte susținute de brașoveni sunt în ordine:

  1. Construcția/ finalizarea Aeroportului Internațional Brașov (cale de rulare, parcări aeronave, terminal de pasageri, turn de control)
  2.  Construcția Spitalului Regional de Urgență
  3. Construcția Autostrăzii Comarnic – Brașov.

În cadrul acestei campanii, cetățenii din Brașov sunt invitați să se implice în ierarhizarea
proiectelor strategice pentru comunitatea lor, până pe 22 martie. Ei își pot exprima punctul de vedere cu privire la importanta acestor proiecte accesand aici: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk#!/0 și selectând orașul Brașov:https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk?fbclid=IwAR2WJLghg6ZoHR9uLcUdtnrfjK0db3PRgFaTxXhCHoyn91fZuZZXmMbW4t4#!/2042705. 

Detalii despre campanie se pot găsi și pe site-ul  www.prioritatileorasuluitau.ro.



 

Proiectele de ierarhizat sunt următoarele: 

  • Construcția Autostrăzii Comarnic – Brașov 
  • Reabilitarea liniei de cale ferată Brașov – Sighișoara
  • Construcția unui Centru Expozițional lângă Aeroportul din Ghimbav
  • Construcția Autostrăzii A3 (Sibiu – Brașov)
  • Reabilitarea liniei de cale ferată Predeal – Brașov
  • Construcția Spitalului Regional de Urgență 
  • Construcția Terminalului Intermodal de Mărfuri Feldioara
  • Construcția / finalizarea Aeroportului Internațional Brașov (cale de rulare, parcări aeronave, terminal de pasageri, turn de control);
  • Modernizarea Gării Brașov

Per total, la nivelul Brașovului 7.172 de cetățeni votat în ceea ce Banca Mondială numește cea mai mare campanie de consultare din țară pe tema dezvoltării urbane, respectiv metropolitan. La nivel național astfel e consultări au loc în mai multe centre urbane, Brașovul fiind pe locul 2 ca număr de voturi exprimate de cetățeni, după Cluj. Cetățenii mai pot alege prioritățile orașului până pe la data de 22 martie 2019.

1 Comentariu

  1. Imi pare rau ca m-am inscris in Grup pt. Brasov. Cei care sunt in Grup nu vor sa -si arate fetele si discuta doar politica la zi. Am crezut ca aceste persoane participa efectiv la a face ceva pt. oras.Prioritizarea dureaza de 30 ani , aeroportul este tot mai departe , sosele rapide nu se fac, legaturi ale orasului din centrul tarii cu granitele au durate de min. 7ore , hotel ARO, restaurant Cetate,etc., doar discutii, certuri ,paragina ,as insira inca dar ce rost are.Primarul a realizat un oras curat ,frumos, atragator ,dar ,turistic greu de accesat. Consiliul judetean a scos in relief istoria orasului, , dar de o buna bucata de vreme se sta pe loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.