Mesajul Alianței 2020 USR PLUS: 26 mai, ziua în care românii vor alege între direcția europeană și „direcția întunericului”

foto: Arhiva BvM

Liderii Alianței  2020 USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș au fost duminică la Brașov, pentru a strânge semnături de susținere alegerile europarlamentare din luna mai, dar și pentru a-i prezenta brașovenilor pe candidații Alianței pentru Parlamentul European, în cadrul unui eveniment care a umplut Sala Patria. Este cea mai bună listă de candidați pe care România a prezentat-o până acum pentru Parlamentul European, au anunțat cei doi.  De altfel, scrutinul din 26 mai este primul în care cele două partide participă cu o listă comună de candidați.



Brașovul este al doilea oraș în care candidații Alianței s-au întâlnit u alegătorii, iar cei doi lideri au explicat și de ce orașul nostru a ocupat această poziție. „Brașovul are o lungă tradiție anticomunistă, o tradiție care integrează foarte bine valorile pe care noi încercăm să le promovăm prin această Alianță”, a declarat Cioloș. Un alt argument a fost prezentat de Dan Barna, care a amintit că județul Brașov a fost primul care a strâns cele 20.000 de semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”, iar centrul țării, inclusiv județul nostru, este un pol al mișcării civice.  

 Românii „nu vor mai alege «răul cel mai mic»”

Pe lângă faptul că românii își vor alege europarlamentarii, scrutinul din 26 mai aceste va fi și un  „referendum”, ale cărui rezultat va indica ce își doresc românii, din punct de vedere al orientării politice au precizat cei doi. „Aceste alegeri sunt importante pentru noi, nu doar pentru că vor trimite în Parlamentul European oameni care trebuie să decidă asupra viitorului buget al Uniunii Europene, asupra subvențiilor în agricultură sau asupra modului în care se vor face investiții cu fonduri europene în România, dar și datorită faptului că acestea sunt primele alegeri în ultimii doi ani de când alianța PSD-ALDE s-a instalat la guvernare. Noi le considerăm ca un referendum simbol pentru România, în care românii vor alege dacă vor să îndrepte țara spre o direcție europeană, a valorilor, a prosperității, a onestității și a democrației, sau dacă vrem să o îndreptăm într-o direcție a întunericului, a corupției, a nesimțirii, ceea ce vedem că alianța PSD-ALDE pune în aplicare zi de zi, cu subordonarea justiției în interes propriu. Semnalul politic pe care îl dau acum românii va conta pentru ceea ce se va întâmpla în România în următorii ani“, a declarat Dacian Cioloș. 
Președintele PLUS a fost completat de colegul său de alianță, Dan Barna, care consideră că  alegerile europarlamentare vor fi ca un „referendum pentru normalitate” și a subliniat că o miză important pentru Alianță este aceea  de a le a-i face pe români să înțeleagă că în 26 mai „nu trebuie să mai aleagă «răul cel mai mic», pentru că vor avea o opțiune”.



Care sunt prioritățile Alianței în Parlamentul European

Cei doi lideri ai alianței au prezentat la Brașov și câteva dintre prioritățile pe care vor avea, în Parlamentul European, prin aleșii pe care îi vor trimite acolo:

  • elaborarea unui buget pentru 2021 – 2027, care cel puțin să mențină, dacă nu să crească alocarea ce revine României, mai ales în contextul în care Marea Britanie nu va mai fi membră a Uniunii Europene.
  • Armonizarea programelor școlare pentru învățământul preuniversitar din România cu cele din Uniunea Europeană, astfel încât elevii din țara noastră să poată studia mai ușor în alte state europene, prin schimburi între licee, iar studiile lor să fie recunoscute în țările UE. „Dacă în ceea ce privește învățământul universitar, este posibil schimbul de experiență între instituțiile din Uniunea Europeană lucrurile sunt rezolvate, lucrurile stau altfel în ceea ce privește învățământul liceal. Propunerea noastră la nivel european va fi armonizarea programelor școlare pentru învățământul mediu, astfel încât să se poată face schimburi de elevi”, a explicat  Dacian Cioloș. 
  • În domeniul sănătății, Alianța are în vedere crearea unor platforme regionale de negociere a prețului medicamentelor, un proiect susținut de Vlad Voiculescu, în perioada în care acesta a fost ministru al Sănătății.
  • În plan politic, Dan Barna a anunțat că obiectivul Alianței va fi să trimită în Parlamentul European „europarlamentari care să ne facă mândri. Deși România este al 7-lea stat european, de multe ori, eurodeputații noștri sunt subiect de ironii în Parlamentul European“.  
    Pentru a face mai simplă legătura între România și Parlamentul European, Alianța 2020 USR PLUS a anunțat că fiecare europarlamentar pe care îl va trimite la Bruxelles va deschide în țară cel puțin două birouri, pentru a facilita comunicarea direct cu cetățeni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.