„Tranșeele“ din cartierele Brașovului, observate într-un final, și de unii consilieri locali

Foto: Corneliu Țeposu

Gropile lăsate în urmă de lucrările realizate în ultimele luni de unii furnizori de utilităţi au ajuns să îi deranjeze şi pe consilierii locali, deşi cetăţenii reclamă de mai multă vreme acest lucru. La sfârşitul săptămânii trecute, în şedinţa Consiliului Local, consilierul „ecologist“ Adina Donosa a reclamat situaţia în care se află unele străzi din cartierul Astra, acolo unde „şanţurile au fost acoperite cu piatră spartă, iar noi ne rupem maşinile acolo şi copiii cad în gropi“.



 

Şi consilierul PSD Mircea Bogdan spune că s-a confruntat cu această situaţie, în Noua, pe strada Lacurilor.

Primarul George Scripcaru recunoaşte că există o problemă din acest punct de vedere, cu reţeliştii care fac lucrări şi nu aduc zona de intervenţie la forma iniţială.

„De curând m-am întâlnit cu cei de la Electrica, pentru că ei au un program amplu de modernizare a reţelelor din Braşov şi lucrează cu firme din toată ţara pentru asta. De exemplu, în cartierul Astra au lucrat cu o societate comercială din Săcele. Prestatorul a fost avertizat şi amendat. Acelaşi lucru l-a păţit şi firma care a lucrat pe strada Lacurilor”, a declarat primarul, care spune că o nouă discuţie cu Electrica va avea loc pe aceeaşi temă a lucrărilor realizate în cartiere. „În scurt timp ar trebui să înceapă lucrări în centrul istoric, care iniţial au fost programate pentru perioada de dinaintea Cerbului de Aur. Sunt vizate, printre altele, străzile Republicii sau Mihail Sadoveanu, Michael Weiss. De asemenea, se va lucra la racordul de la fostul sediu Bancorex, care acum este în reabilitare. Acolo a fost un transformator vechi, de mari dimensiuni, iar acum se va instala unul nou, modern şi cu o dimensiune mai mică. Lucrările la reţelele din zona istorică trebuie terminate cât mai repede, astfel încât, până în luna mai, să se refacă şi trotuarele şi străzile”, a mai spus primarul, citat de monitorulexpres.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.