Apă maronie la robinetele brașovenilor de la Făget

Locuitorii din zona Făget au constatat azi că la robinetele lor curge din nou apă tulbure. Și din nou, nu au fost anunțați dinainte de Compania Apa, de acest lucru. 

Și în urmă cu două zile, tot în zona Făget, localncii anunțau că apa are un aspect maroniu. Atunci, întrebați de jurnaliști, reprezentanții Companiei Apa au anunțat că este vorba despre unele lucrări planificate care se fac în zonă, pe conducta de distribuție de pe 15 Noiembrie, spre Centrul Civic, unde se înlocuiesc 3 vane, iar pentru această lucrare s-a schimbat sensul de curgere al apei, manevră care a dus la tulburarea temporară a apei. 

În ciuda aspectului, „microbiologic apa este conformă. Recomandăm să o lăsați să curgă până la limpezire“, au spus atunci reprezentanții Companiei Apa.

Joi dimineața, curgea iar apă tulbure, iar pe site-ul Companiei Apa nu era anunțată nici o intervenție… 

Întrebați din nou despre această situație, reprezentanții Companiei Apa au precizat că este vorba despre aceleași lucrări din Centrușl Civic. 

„Lucrările Companiei nu sunt în zona Făget, ci în Centrul Civic. În cadrul acestei lucrări, echipa de intervenție a fost nevoită să inverseze sensul de curgere a apei, fapt care a determinat tulburarea apei în zona Făget. Estimăm că această situație va dura până în jurul orei 17“, a declarat Alina Bălătescu, de la Biroul de presă al Companiei Apa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.