VIDEO. Efectul „primei de mobilizare”. La Autostrada Cristian-Râșnov se lucrează și în week-end

Începută în 20 mai, autostrada Cristan-Râșnov începe să capete contur. Asta pentru muncitorii lucrează și sâmbăta. De altfel, ieri, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a postat pe pagina de Faceebook un filmuleț cu mesajul: „Cu toate ca este sâmbătă, se lucrează la terasamente pe șantierul autostrăzii Comarnic – Brașov, secțiunea Cristian – Râșnov”.Un motiv al hărniciei constructorului poate fi „prima de mobilizare”, promisă în 20 mai de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, când oficialul a fost la Râșnov.

Astăzi (20 mai – n.n.) dăm startul lucrărilor. Finanţare există. Avem trecut acest proiect şi pe fonduri europene. Am semnat astăzi (20 mai – n.n.) contractul de finanţare. Vă asigur că acest tronson va fi finalizat înainte de termenul prevăzut în contract, semnat cu o firmă românească. Am vorbit cu constructorul. Vom începe o procedură de accelerare. Vom aloca nişte fonduri suplimentare pentru «mobilizare în permanență» pe şantier. Contractul de finanţare este de 200 de milioane, în timp ce contractul de lucrări este de 118 milioane de lei”, a declarat atunci ministrul Transporturilor.

Acesta a adăugat că lucrările ar putea fi gata în acest an, nu în luna noiembrie a anului 2020, așa cum este prevăzut în contract.

Acest segment va avea o lungime de 10 km, din care 6,3 km în regim de autostradă și 3,7 km la profil de drum naţional cu 4 benzi, separate pe zona mediană. Segmentul pornește de lângă Cristian și se oprește lângă Râșnov. Unul dintre pasajele mari ale acestei autostrăzi trece prin localitatea Râșnov, între cartierul Romacril și restul orașului.Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la acest capăt de autostradă  a fost semnat la începutul lunii octombrie a anului 2017, constructor fiind Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL. Sectorul Râşnov – Cristian (segment al autostrăzii Comarnic-Brașov). Valoarea contractului este de 118.019.701, 80 lei, fără TVA, iar durata de execuţie este de 24 luni, din care proiectare – 6 luni, iar execuţia propriu-zisă – 18 luni. Conform contractului, garanția de bună execuție a lucrărilor va fi de 48 de luni.

Cu toate ca este sambata se lucreaza la terasamente pe santierul autostrazii Comarnic – Brasov, sectiunea Cristian – Rasnov.

Publicată de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pe Sâmbătă, 8 iunie 2019

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.