Borza, „zburat“ din funcție, de Dăncilă, la două săptămâni de la numire? Deputatul de Brașov a îndraznit să spună că sunt prea mulți bugetari și ministere

Premierul Viorica Dăncilă îl demite pe consilierul său economic, Remus Borza, după declarațiile acestuia privind reducerea numărului de bugetari și de ministere, au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax. 
 


 
Sursele citate au precizat că Viorica Dăncilă a luat decizia ca urmare a ieșirilor publice ale consilierului său economic, Remus Borza.  Acesta a avansat sâmbătă, într-o intervenție telefonică la un post de televiune, ideea unei noi ordonanțe care să modifice celebrele OUG 114/2018 și OUG 19/2019.
 
În context, Borza a vorbit și de o reducere a numărului de bugetari și o scădere a numărului de ministere.
„Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura țară din lume care plătește mult mai bine salariații din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administrația. Și la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem și o fabrică în România”, a spus Borza, la Antena 3.
Borza a spus încă de vinerea trecută, că PSD are nevoie de o garnitură nouă de comunicatori și nu se poate reinventa cu personaje precum Rodica Nassar, Octav Cozmâncă, Mircea Geoană și Adrian Năstase. Remus Borza a înșirat și câteva nume de sociali democrați cu care PSD ar trebui să iasă în față.
 


 
Reamintim că deputatul Remus Borza, ales în Parlamentul României pe listele ALDE Brașov dar exclus între timp din partid după ce în 2017 a votat împotriva moțiunii de cenzură ce adus la căderea Guvernului Grindeanu, a fost numit în funcția de consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, pe probleme economice, de reformă și fiscalitate. El înlocuindu-l pe Darius Vâlcov, funcția sa fiind neremunderată. Imediat după numire, el a anunțat că se înscrie în PSD.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.