Încă o licitație pentru aeroportul de la Ghimbav. CJ Brașov caută firmă care să analizeze turnul de control

Consiliul Județean Brașov a lansat ieri licitația pentru realizarea Studiului de fezabilitate privind asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană de la aeroportul de la Ghimbav.
 


 
Consultantul care va obține contractul va trebui să analizeze cele două variante privind realizarea turnului de control (virtual sau clasic), inclusiv din în ceea ce privește costurile. Tot prin acest contract, consultantul va trebui să analizeze, pentru fiecare scenariu în parte, configurația optimă a echipamentelor de control aerian, de navigaţie, de supraveghere şi  meteo. 
Valoarea contractului este estimată la 839.999 lei, cu tot cu TVA, ofertele pot fi depuse până în data de 17 iulie, iar firma desemnată câștigătoare va trebui să finalizeze documentația în 3 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 
 


 
Reamintim că, European Organisation for the Safety of Air Navigation (Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene) a transmis, în luna mai, Consiliului Judeţean Braşov rezultatele analizei privind turnul de control de la Aeroportul Braşov, în care se arată că soluţia de turn de control virtual asigură maximum de flexibilitate şi eficienţă. Ulterior, reprezentanții administrației județene au anunțat că decizia finală privind turnul de control al aeroportului de la Ghimbav va fi luată după realizarea studiului de fezabilitate. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.