A început strângerea de semnături pentru candidații la președinție, la Brașov. PNL și Alianța USR PLUS, campanie „la vedere“. PSD, deocamdată nu se știe

PNL și  Alianța USR PLUS au demarat, la sfârșitul săptămânii trecute campaniile proprii de strîngere a semnăturilor de susținere pentru candidații pe care fiecare formațiune îi propune pentru funcția de Președinte al României.  



La fel ca ma alegerile pentru Parlamentul European, ambele partide au lansat public campaniile proprii de strângere de semnături și au anunțat modul cum vor acționa și locurile unde pot fi găsiți reprezentanții partidului, cu listele de susținere. Nu același lucru se poate spune despre PSD, care la fel ca la sesiunile anterioare de alegeri, nu a făcut publică vreo campanie de strângere de semnături. 

Spre deosebire de alegerile europarlamentare, pentru cele prezidențiale un cetățean poate semna pentru susținerea mai multor candidați. 



Obiectivul PNL Brașov: 67.000 de semnături 

Liberalii au început să strângă semnăturile de susținere pentru candidatul partidului, președintele Klaus Iohannis, în data de 10 august. Potrivit președintelui PNL Brașov, Adrian Veștea, liberalii și-au propus să strângă în județul nostru 67.000 de semnături. 

 

„Organizația județeană Brașov are un target de 67.000 de semnături target 67.000 de semnături, pe care sperăm să îl depășim. Începând de mâine (10 august  - n.n.)  în toate localitățile din județ, colegii noștri membri ai Partidului Național Liberal vor începe strângerea de semnături. De asemenea, va fi organizat un eveniment special la Râșnov. Am toată convingerea că președintele României  va câștiga fără problemă un nou mandat. Știm cu toții că în județul nostru, atât în anul 2014 cât și ulterior, am avut rezultate foarte bune la fiecare dintre alegeri și am toată convingerea că Brașovul va fi unul dintre județele în care brașovenii vor vota în număr mare cu actualul președinte al României ”, a declarat vineri președintele PNL Brașov, Adrian Veștea. 

Alianța USR PLUS vrea cel puțin 25.000 de semnături de la Brașov

Alianța USR PLUS Brașov a lansat vineri campania de strângere a semnăturilor pentru Dan Barna, candidatul la alegerile prezidențiale. Acesta va candida în tandem cu Dacian Cioloș, ca propunere pentru demnitatea de prim-ministru, după cum au anunțat oficialii Alianței. 

USR și PLUS au încheiat, recent, o alianță politică, al cărei prim obiectiv este câștigarea alegerilor prezidențiale, care vor avea loc în noiembrie anul acesta. Primul pas este acela de a strânge semnăturile necesare, conform legii electorale. Deși această lege prevede un minim de 200.000 de semnături la nivel național, Alianța USR PLUS și-a propus să strângă cel puțin 300.000, pentru a se asigura că, în urma verificărilor, vor rămâne suficiente semnături valide.



La Brașov, obiectivul celor două formațiuni partenere este de minim 25.000 de semnături pentru candidatul USR PLUS la președinție. Pentru atingerea acestui obiectiv, vor fi amplasate 20 de corturi de campanie, dintre care 10 în municipiu și 10 în alte localități din județ. Momentan, au fost depuse cererile pentru autorizații, iar locurile exacte de amplasare vor fi comunicate în curând.  

Brașovenii sunt invitaţi în fiecare zi din următoarea lună să susțină, prin semnăturile lor, candidatul Alianței USR PLUS la președinția României. Formularul de semnături poate fi descărcat și de pe site-ul www.danbarnapresedinte.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.