Adrian Oprică: Ar fi un act de normalitate ca Ministerul Transporturilor să cedeze administrarea Gării Brașov către Municipalitate

Adrian Oprică, liderul Organizaţiei Municipale PNL Braşov, unul dintre oamenii care a demarat şi susţinut ani la rând demersurile făcute de Municipalitate către Ministerul Transporturilor, pentru preluarea administrării Gării Braşov, este încântat că oficialii de la Bucureşti sunt dispuşi să cedeze până la urmă presiunilor. 

Oprică a declarat că speră ca într-un timp cât mai scurt  Braşovul să poată avea gara pe care o merită:

„Precum a spus şi primarul George Scripcaru, sunt şanse să primim veşti bune în acest sens. Acceptarea cedării gării spre administrare către Primăria Braşov ar fi un act de normalitate pe care Ministerul Transporturilor l-ar face pentru Braşov şi nu numai. Pentru a fi siguri că vom reuşi acest lucru îi invităm pe braşovenii care nu au semnat petiţia online, să semneze pentru cedarea spre administrare a gării către Primăria Braşov şi la corturile pe care le vom avea amplasate în punctele importante din oraş. Acest demers nu este unul politic ci este un demers făcut de Municipalitate pentru binele braşovenilor şi al celor care tranzitează oraşul iar de condiţiile pe care le vom asigura în gară după ce o vom prelua, vom beneficia cu toţii”. 

Primarul George Scripcaru a declarat,  miercuri, într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare va avea mai multe informaţii pe acest subiect şi a dat asigurări că Municipalitatea va face tot ce îi stă în putinţă pentru a putea prelua gara Braşov, subliind, de asemenea, importanţa unei gări de nivel european la Braşov. 

Municipalitatea încearcă de mai mulţi ani să determine CFR să cedeze în administrare gara Braşov, astfel încât autorităţile locale să poate interveni şi să modernizeze clădirea şi întreaga zonă. Primele discuţii au apărut în 2011 – 2012, fără niciun răspuns din partea CFR şi a Ministerului Transporturilor. Dermersurile au fost reluate ulterior în 2014, iar apoi, în 2016, la iniţiativa societăţii civile, când Primăria Braşov a primit o petiţie în acest sens, semnată de 2.000 de cetăţeni.  

Începând de miercuri, cetăţenii pot semna şi pentru susţinerea acestui proiect la corturile PNL amplasate după cum urmează: Bulevardul Eroilor (promenadă, vis a vis de Aro Palace şi la Poştă), Bulevardul Victoriei (instersecţia cu Bulevardul Gării), Strada Valea Cetăţii – Strada Tâmpei, Strada Brazilor (alimentară), Strada Levănţicăi – Strada Prunului, Strada Hărmanului vis a vis de Lidl, Strada Hărmanului – Strada Simeria (capăt de linie RAT), Strada Uranus (platou zona fântânii), Calea Bucureşti – Strada Berzei, Calea Bucureşti – Bulevardul Saturn, Strada Stadionului, Strada Molnar Janos – Strada Gospodarilor, Bulevardul Griviţei – Onix, Strada Olteţ (Piaţa Tractorul), ITC.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.