Google creează un sistem prin care să comunici cu serviciile de urgenţă când nu poţi să vorbeşti

Google a anunţat lansarea unui sistem, în primă fază doar în Statele Unite, prin care utilizatorii de telefoane Android care au nevoie de ajutor să poată să comunice cu cei de la 911 fără să fie nevoiţi să vorbească, totul realizându-se printr-un sistem de voce automat (asemenător asistentului vocal Google).



„O conversație rapidă și informativă cu un operator în timpul unui apel de urgență este esențială, dar, în unele cazuri, oamenii nu sunt în măsură să comunice verbal, indiferent dacă sunt răniți, într-o situație periculoasă sau au o deficiență de vorbire”, scrie Google pe blogul companiei.

Noul sistem va permite utilizatorilor de anumite telefoane cu sistem de operare Android să transmită informații despre asistența de care au nevoie, împreună cu locația lor, operatorului de urgență fără ca acesşita să fie nevoiţi să vorbiți. Această opţiune va fi disponibilă în aplicația „Telefon” (Phone) pe anumite dispozitive Android.

Prin apăsarea pe butonul „Ambulanţă”, „Pompieri” sau „Poliție” în timpul unui apel de urgență, aplicaţia va transmite operatorului tipul de urgență printr-un serviciu vocal automatizat. Serviciul va funcţiona indiferent dacă utilizatorul are sau nu o conexiune de date. Odată activat serviciul nu înseamnă că utilizatorul nu va mai putea sa vorbească cu un operator în caz de urgenţă, acest sistem va fi folosit doar în caz de nevoie.

Sistemul de voce automat va transmite operatorului adresa în funcţie de datele de localizare GPS sau cu ajutorul sistemului Plus Code (tehnologie open-sourced care identifică chiar şi un loc fără o adresă identificabilă pe hartă – o zonă fără strazi sau drumuri marcate, şi creează o adresă dând un anume cod locaţiei).



Acest sistem va fi disponibil în următoarele luni, în primă fază pentru serviciul de urgenţă 911, din Statele Unite, pe un număr limitat de tipuri de telefoane, cum ar fi Pixel. Urmând ca treptat să fie introdus şi în alte state şi pe mai multe telefoane cu Android.

„Am cerut păreri de la organizațiile de siguranță publică, inclusiv Asociația Națională a Numărului de Urgență, pentru a face această opţiune cât mai utilă și așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea cu comunitatea serviciilor de urgență pentru ca oamenii să fie în siguranță”, a anunţat Google.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.