Guvernul a tăiat un miliard de lei de la Educație. Banii erau destinați unui program de susținere a elevilor, care nu a mai fost pus în practică

În rectificarea bugetară aprobată azi, Guvernul României a tăiat un miliard de lei de la Ministerul Educației. Inițial, banii erau alocați pentru desfășurarea Programului „Merg la școală“, destinat să susțină elevii din clasele primare, gimnaziale și profesionale și liceale, să-și cumpere rechizite și manuale școlare. 

Programul trebuia să fie pus în practică din acest an școlar, însă nu se știe de ce, Executivul nu a mai trecut de procedurile necesare.

„Reducerea de un miliard de lei de la Ministerul Educației se referă la programul «Merg la școală», care din păcate nu a fost pregătit pentru a fi finanțat și implementat începând din anul școlar următor. Sunt reanalizate cheltuielile de personal supraestimate inițial, fondurile după rectificare asigură plata de salarii, titluri executorii și aplicare Legea 85/2016”, a declarat premierul Viorica Dăncilă. 

Potrivit HotNews, banii tăiați de Guvern de la Educație erau prevăzuți, de fapt, într-un proiect de lege pus în dezbatere pentru câteva zile pe site-ul Ministerului Educației. Prin acest proiect urma ca fiecare elev din învământul primar, gimnazial, liceal și profesional de stat să primească tichete sociale, denumite tichete educaționale, în valoare de 250 de lei (5 tichete, fiecare în valoare de 50 de lei), în anul școlar 2019-2020. Tichetele educațioanale ar fi trebuit folosite pentru cumpărarea de echipament sportiv, manuale și rechizite. 

Programul „Merg la Școală” făcea parte din secțiunea Asistența socială, unde au fost alocați 890 milioane lei în anul 2019. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.