FOTO. Incendiu în pădurea din Şcheii Braşovului, de la o ţigară aruncată la întâmplare

Un incendiu a izbucnit aseară în pădurea din spatele Şcheiului, iar din primele evaluări făcutd e de pompieri, se pare că totul a pornit de la o tigară aprinsă aruncată la întâmplare, după cum reiese din procesul verbal încheiat după stingere. la intervenţie au participat angajaţii Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, alături de pompierii de la Insepctoratul pentur situaţii de Urgenţă şi rangerul Agenţiei Metropolitane Braşov. 

„Facem și cu această ocazie un apel către turiști și iubitorii de drumeții să nu arunce mucuri de țigară și să nu facă focul în pădure, pentru a nu risca producerea altor accidente asemănătoare sau chiar mai grave. Din fericire, acest incendiu a fost stins fără pagube foarte mari, însă focul ar fi putut ajunge la arborii mai bătrâni și chiar și locuințele din zonă. Le mulțumesc pompierilor și rangerului Agenției Metropolitane pentru sprijinul acordat în stingerea acestui incendiu, care ar fi putut avea consecințe foarte grave“, a spus Dan Olteanu, directorul RPLP. 

 

 
Incendiul a izbucnit aseară, în pădurea din capătul străzii Curcanilor din Șchei, fiind raportat în jurul orei 23.00. A fost afectată o porțiune de aproximativ 100 mp de vegetație și pădure tânără, riscurile de propagare a focului fiind însă foarte mari, din cauza zilelor caniculare din ultima perioadă. Din fericire, nu au fost victime. La intervenție au participat 15 persoane din cadrul RPLP Kronstadt, 15 pompieri din cadrul ISU Brașov și rangerul Agenției Metropolitane Brașov, custodele Muntelui Tâmpa. S-a intervenit cu rucsaci speciali pentru stingerea incendiilor de vegetație, cu o capacitate de 20 de litri fiecare, purtați individual de cei care au participat la stingerea incendiului. Au fost prezente două autospeciale de pompieri, care însă nu au putut ajunge la locul incendiului. Acestea au asigurat apa necesară, de la liziera pădurii, la o distanță de aproximativ 200 de metri de locul incendiului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.