„România crește cu tine“. Brașovul colaborează cu UNICEF și alți parteneri naționali și internaționali pentru cele mai bune politici publice de educație timpurie

Municipiul Brașov a parcurs încă o etapă în proiectul „România crește cu tine – Educația timpurie o investiție în viitor, desfășurat“, al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea politicilor publice în domeniul educației timpurii și la îmbunătățirea cadrului legal pentru implementarea acestora. 



Viceprimarul Brașovului, Costel Mihai, s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Internaționale „Step by Step“, inițiatori ai proiectului, cu reprezentanții celor două fundații finanțatoare din Elveția, cu un reprezentant al Ministerului Educației, inspectorul școlar pentru educație timpurie din IȘJ Brașov și cu o echipă a UNICEF. În proiectul de dezvoltare a politicilor publice în domeniul educației timpurii incluzive, Primăria Brașov este partener, prin Serviciul Public de Administrare a Creșelor.  

„Am intrat în acest parteneriat pentru că ne dorim să dezvoltăm politici publice care să asigure dreptul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate.  Suntem interesați să colaborăm cu partenerii noștri de la Asociația Internațională Step by Step, de la Ministerul Educației și de la UNICEF, care au o largă expertiză în domeniu, astfel încât să ne asigurăm că avem cele mai bune și mai aplicabile proiecte de educație timpurile incluzivă, pentru toți copiii din Brașov. Dincolo de studii însă, suntem conștienți că aceasta este o componentă importantă a educației în general, de aceea, în strategia noastră investițională avem în lucru și realizarea a două creșe, tocmai pentru a asigura un acces mai bun la educație timpurie. Este vorba despre o creșă pentru copiii din zona nouă a cartierului Tractorul – acesta fiind un proiect aflat acum în faza de realizare a Studiului de fezabilitate, și o creșă în cartierul Astra, pe strada Apollo, acolo unde deja am dat ordinul de începre a lucrărilor“, a spus viceprimarul Costel Mihai.  



La întâlnirea  a fost prezent și adjunctul reprezentantei  UNICEF in România, Gabriel Vockel, aflat la a doua sa vizită la Brașov, în acest an. În luna aprilie, o echipă a UNICEF, condusă de Gabriel Vockel, a perfectat un protocol de colaborare cu Municipalitatea, pe două componente. Prima dintre cele are în vedere înființarea unui nou centru de zi pentru copiii în situații de vulnerabilitate și pentru părinții acestora, iar cea de a doua, implementarea în Municipiul Brașov, a Inițiativei Oraș Prieten al Copiilor (Child Friendly Cities Initiative). Conform inițiativei, un oraș prieten al copiilor este un municipiu, un oraș, o comunitate sau orice sistem de guvernare locală care se angajează să îmbunătățească viața copiilor aflați în jurisdicția lor prin respectarea drepturilor, așa cum sunt exprimate în Convenția ONU cu privire la drepturile copilului și în care vocile, nevoile, prioritățile și drepturile copiilor fac parte integrantă din politicile, programele și deciziile publice.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.