Alianța USR PLUS, pregătită să dea un comisar european. Dan Barna: „Avem câţiva colegi care ar putea ocupa această funcție cu onoare şi performanţă”

După România s-a „împotmolit” în numirea unui comisar european agreat de Comisia Europeană, liderii USR și PLUS au anunțat, la Brașov, că sunt pregătiți să propună un candidat pentru această funcție. 



Astfel, Dan Barna, președintele USR, a declarat că „avem câţiva colegi care ar putea ocupa această funcție cu onoare şi performanţă. În discuţiile cu premierul desemnat am solicitat o consultare cu partidele la nivelul Parlamentului, tocmai pentru ca pentru acest post să fie propusă o persoană cu integritate, competenţă şi credibilitate şi să nu mai fim în situaţia jenantă în care am fost cu ocazia ultimelor două nominalizări”. 

Pe de altă parte, președintele PLUS, Dacian Cioloș, a afirmat că România este singurul stat membru al Uniunii Europene care nu a desemnat un comisar european. „Ar fi păcat ca tocmai România să fie cea care blochează desemnarea unei noi comisii, pentru că această ambiguitate politică este menţinută. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui învestit cât mai repede noul Guvern”, a declarat Cioloş.



Reamintim că pentru funcția de comisar european, România a propus-o pe Rovana Plumb (PSD), care a fost respinsă din cauza declarației de avere. A doua propunere a PSD a fost Dan Nica, dar nici el nu a fost agreat. 

Pe de altă parte, PNL a propus ca postul de comisar european pentru transporturi să fie preluat de eurodeputatul Siegfried Mureșan. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.