Un bărbat decedat și „trântit cu «demnitate» într-un sac de plastic și îngropat” a dus la începerea anchetei DIICOT la secția de psihiatrie de la Vulcan

După ce ASUM Brașov a postat pe rețele de socializare imagini cu un bărbat decedat în luna martie la Secția de la Mina 1 Mai (Vulcan) a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, conducerea unității sanitare a anunțat că  incidentul în cauză a fost motivul pentru care a fost declanșată cercetarea asistentului șef și a asistentei sociale de la pavilionul amintit.

„Sesizarea primită de la curatorul persoanei decedate, care a constatat lipsa banilor din pensia de handicap, a determinat constituirea unei comisii de specialitate pentru verificări. Raportul comisiei a incriminat administrarea cu deficiențe a secției, documentul fiind predat procurorilor DIICOT, care au o anchetă în derulare. În aceste condiții, la nivelul spitalului s-au aplicat sancțiuni administrative în urma unei anchete disciplinare”, a explicat directorul spitalului, Nicușor Bîgiu.

Dr. Nicușor Bâgiu, manager al Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov a dat asigurări că astfel de situații „aparțin trecutului acestei instituții medicale”.

Conform ASUM Brașov „în urmă cu ceva timp, o persoană de sex masculin care provenea dintr-un centru de plasament (B.P.C) și care a fost internată în cadrul Secției de Psihiatrie, a decedat. L-au trântit cu «demnitate» într-un sac de plastic și l-au îngropat (…) La vremea respectivă am discutat, telefonic, cu o persoană angajată care ne-a asigurat că persoana decedată a fost îngropată creștinește, îmbrăcat! Imaginile nu mint, din păcate!(persoana decedată era dezbrocată – n.r.). Trebuie învățat ceva, în special cei din conducerea Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov care clamează «demnitatea»!”.

Reamintim că în luna aprilie, conducerea nou instalată atunci, a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, a anunțat că va depune o plângere la Poliție și la Parchet, după o analiză făcută la Secția exterioară de Psihiatrie cronici, de la Mina 1 Mai (Vulcan), în urma căreia s-a constatat că veniturile pacienților – unii dintre ei fără discernământ – erau încasate de persoane angajate ale spitalului, fără nicio documentație.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.