Siegfried Mureşan şi Adina Vălean, propunerile României pentru funcţia de comisar european

Guvernul va trimite la Bruxelles două propuneri pentru postul de comisar european – europarlamentarii liberali Siegfried Mureșan și Adina Vălean. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban miercuri, la finalul primei ședințe oficiale a Cabinetului PNL, la care a participat și președintele Klaus Iohannis.
 


„După consultarea președintelui, am luat decizia să trimitem către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, doi candidați pentru funcția de comisar european din partea României – europarlamentarii liberali Siegfried Mureșan și Adina Vălean, a anunțat premierul la finalul ședinței de guvern“, a anunţat Orban.
 
El a spus, de asemenea, că va solicita parlamentului audierea în comisiile parlamentare de specialitate fie pentru ambii candidați, fie doar în cazul candidatului pe care îl va decide presedintele CE.  Întrebat despre schimbarea portofoliului, astfel încât România să preia Extinderea, în loc de Transporturi, care să revină Ungariei, Orban a spus că dacă va exista posibilitatea aceasta, va exista o discuție între el, președintele Iohannis și Ursula von der Leyen.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.