Vechea gardă din PD a preluat conducerea ALDE Braşov. Gantz, Cornea şi Bratosin au fost excluşi

După o perioadă în care a stat departe de viaţa politică, Ivan Cismaru, un fost membru important al PD Braşov s-a „reactivat”, dar de data acesta în ALDE. El este, mai nou, preşedinte înterimar al Organizaţiei Municipale Braşov a ALDE şi vrea să revigoreze filiala.În această organizaţie se regăseşte un al fost democrat, Nicolae Trifan. 
 


 
„De mult am vrut să vin la ALDE, dar am aşteptat să se tragă primul stor de pe faţa politicii. Eu sunt alături de cei care vor o schimbare în bine, spre loialiate şi cinste. Am venit în ALDE nu pentru a strica jocurile, ci pentru ca împreună, să facem lucruri bune. Sper să construim o imagine acceptabilă a ALDE Braşov”, a declarat miercuri Cismaru într-o conferinţă de presă. 
 
 
Ivan Cismaru este fost senator în legislatura 2004-2008, ales în județul Brașov pe listele Partidului Democrat (PD). Absolvent al Institutului Politehnic Brașov, Ivan Cismaru este profesor doctor al Universității Transilvania din Brașov. Între 1996-2000 a fost vicepreședintele Consiliului Județean Brașov,iar între 2000-2004 Consilier Județean. Între lunile aprilie-septembrie 2008 a deținut funcția de Vicepreședinte al Senatului. În ALDE Braşov, pe funcţia de secretar coordonator al Biroului Municipal Braşov a ajuns şi un alt fost membu PD (devenit apoi PD-L), respectiv Nicolae Trifan. Acesta a anunţat că vrea să crescă filiala. 
 


 
În ceea ce priveşte organizaţia judeţeană ALDE, preşedinte interimar al acesteia este Dionisie Manole, iar secretar coordonator Ionică Anuţoiu, iar ambii au spus ieri că filiala braşovenă nu se „dezintegrează”, aşa cum au fost transmise mai multe mesaje în spaţiul public. 
 
„Pe lângă demisia lui Daniel Zamfir, au mai fost alte trei renunţări la funcţii de conducere. Cele trei persoane, respectiv Laura Bratosin, Miklos Gantz şi Claudiu Cornea nu au demisionat şi din partid. Ulterior, printr-o decizie a Biroului Judeţean Braşov, ei au fost excluşi”, a declarat noul preşedinte al ALDE Braşov. 


 
Noua conducere a ALDE Braşov, a anunţat că la alegerile de anul viitor, partidul va propune candidaţi şi pentru funcţia de primar al municipiului Braşov, dar şi pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean. Întrebat dacă, pentru funcţia de primar, este luată în calcul varianta Gheorghe Ialomiţianu, Anuţoiu nu a negat.  
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.