Peste 2 kilometri de asfalt pe autostrada Râșnov – Cristian. În ce stadiu erau lucrările la data de 1 decembrie

După ce în vară a lucrat în două schimburi, constructorul care realizează capătul de autostradă Râșnov – Cristian a intrat, din a doua parte a lunii noiembrie, la lucrul în regim de iarnă, muncitorii ieșind pe șantier doar ziua. De altfel, potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, constructorul are în plan să lucreze la decopertări și în perioada următoare, dacă vremea va fi favorabilă. 



Construcția autostrăzii a început în data de 20 mai și, potrivit directorului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Horia Stancu, până la data de 1 decembrie, lucrările erau finalizate în proporție de 14%. 
 
„Pe un segment de 2,2 kilometri, pe ambele sensuri, a fost turnat primul strat de asfalt, cel de bază . Constructorul a făcut această lucrare pentru ca apa să nu se infiltreze în fundaţia drumului. De asemenea, au fost montate grinzile la trei pasaje care trec peste autostradă”, a explicat Stancu.
 
Cele mai mari probleme sunt cu pasajul care trece peste DN 73A, în localitatea Râșnov, pentru că, în dreapta drumului (pe sensul de mers spre Zărnești) nu se poate lucra la pasaj. În zonă se mai lucrează la relocarea unei magistrale de gaz, iar până în momentul în care aceasta noua conductă nu va fi funcțională nu poate începe realizarea pasajului. 
 

CNAIR așteaptă autorizația de construire pentru etapa a doua de lucrări

Pe de altă parte, reprezentantul DRDP Brașov a anunțat că în 26 noiembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus la Ministerul Transporturilor dosarul pentru obținerea autorizației de construire pentru faza a doua a lucrărilor. Aceste demersuri nu au putut fi făcute mai devreme pentru că a fost nevoie de exproprierea a 642 de parcele de teren sau imobile de pe teritoriul localităților Râșnov și Cristan. Hotărârea de Guvern în acest sens a fost emisă la începutul lunii octombrie a acestui an,  valoarea totală a despăgubirilor fiind de 5.654.613,31 lei.  



Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la acest capăt de autostradă  a fost semnat la începutul lunii octombrie a anului 2017, constructor fiind Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL. Sectorul Râşnov – Cristian (segment al autostrăzii Comarnic-Brașov). Valoarea contractului este de 118.019.701, 80 lei, fără TVA, iar termenul de finalizare a lucrărilor este luna noiembrie a anului 2020. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.