Ping-pong cu „Casa NATO“ de la Săcele. Nici Primăria, nici Consiliul Județean nu-și asumă să o dea jos, deși casa stă să cadă

Amenajată în 2008 şi nelocuită nici măcar o zi „Casa NATO” din Săcele, „pasată” de la primărie la Consiliu Judeţean Braşov şi invers, fiecare dintre cele două instituţii spunând că „nu e a mea”. Casa a costat 20.000 de euro şi a fost amenajată de Consiliul Judeţean Braşov, în baza unui parteneriat cu Primăria municipiului Săcele. Construcţia de tip modular a fost realizată în ideea în care ar fi urmat să fie transformată într-un mic bloc de locuinţe sociale, însă nu a fost folosită nici măcar o zi.



După anul 2016, Primăria Săcele a solicitat de mai multe ori Consiliului Judeţean să o demoleze. Asta pentru că, așa cum a declarat de mai multe ori primarul municipiului, Virgil Popa, „construcţia este ilegală, a fost construită în fondul forestier al oraşului și acum stă să casă“. De altfel, miercuri, într-o conferinţă de presă, edilul a anunţat că a deschis in proces, prin care vrea să oblige administraţia judeţeană să demoleze casa. Ba mai mult, edilul a afirmat că proiectul Casei NATO face şi obiectul unei cercetări penale. 

De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a amintit că „este un proiect care vine din urmă. Este un proiect care a face obiectul unei anchete. Este un proiect pe care nu noi l-am implementat. Sunt aspecte care, probabil, îl nemulţumesc pe primarul municipiului Săcele. Şi eu am aceeaşi nemulţumire”.

Adrian Veștea, președinte CJ Brașov: „Orice perturbate a anchetei poate avea consecinţe nedorite”

Referitor la acţiunea în instanţă deschisă de Primăria Săcele, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a spus că „le urăm succes. Foarte bine că au făcut acest lucru. În prezent, această clădire este într-o anchetă şi probabil, orice perturbate a anchetei poate avea consecinţe nedorite. Cineva poate să considere că am ascuns cine ştie ce lucruri necesare soluţionării cazului”, a declarat Adrian Veştea.



De altfel, acesta a amintit că fostul primar al municipiului Săcele, Radu Nistor, şi fosta conducere a administraţiei judeţene, coordonată de Aristotel Căncescu, au semnat un protocol de predare primire a imobilului, iar Consiliul Judeţean Braşov şi Consiliul Local Săcele au aprobat hotărâri în acest sens.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.