Consilierul județean Radu Mitric se judecă cu PSD. „Dunca a transformat partidul într-o turma de oi”

După ce o perioadă a fost „vârf de lance PSD” în Consiliul Județean Brașov, Radu Mitric mai că a devenit acum „dizident”. Consilierul județean, fost lider al organizației de Făgăraș, a fost exclus încă de anul trecut, iar acum este în proces cu partidul, contestând în instanță decizia.

„Excluderea s-a făcut în luna iunie a anului trecut. El a contestat decizia în instanță”, a anunțat liderul grupului PSD din Consiliul Județean Brașov, Adrian Iatan. 



De cealaltă parte,  Radu Mitric susține că în spatele acestei decizii este președintele PSD Brașov, Marius Dunca, despre care spune că „a transformat filiala județeană într-o turmă de oi“.

Mitric adaugă că „din partid au dispărut intelectualii”, dar și că „Dunca a făcut praf organizaţia Făgăraş”. De altfel, Radu Mitric a avertizat că situația din partid „tinde să devină explozivă”, mulți social-democrați fiind nemulțumiți de președintele filialei, Marius Dunca. Ba mai mult, în opinia consilierului județean mazilit, Dunca ar fi „omul lui Dragnea și a lui Scripcaru”. 

PSD a apelat la „mercenari” pentru a lipi afișe

Radu Mitric a afirmat că la Făgăraș problemele au apărut încă din anul 2018, când au fost alegerile alegerile pentru conducerea organizaţiei municipale.

„Eu am mers pe proiectul propus de Mihai Popa. La conferinţa de alegere, Marius Dunca a făcut astfel încât preşedinte al organizaţiei să fie ales Ion Negrilă, care a făcut praf filiala”, a declarat Mitric.



 Mihai Popa a plecat între timp din PSD. Acum, Alături de Mihai Mohaci sau Cătălin Leonte, el face parte din „contingentul” social-democrat care a întărit Pro România. Toți au plecat din PSD după ce au intrat în conflict cu Marius Dunca.  

Anul trecut, după alegerile europarlamentare din 26 mai, tensiunile au escaladat în PSD.   

„La europarlamentare, noi am obținut 19%, iar în municipiul Brașov, unde Marius Dunca este vârf de lance, partidul nu a avut decât 13,7%. După alegerile europarlamentare a fost o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al PSD în care s-a discutat despre rezultatele alegerilor. Eu am spus că nu e normal să plăteşti «mercenari» pentru a lipi afişele. În trecut, în astfel de acțiuni erau implicați cei din organizația de tineret. Acum nu mai avem o organizație de tineret puternică”, a povestit Mitric.



Ulterior, Mitric a spus că s-a pus problema înlocuirii sale din calitatea de lider politic al PSD în Consiliul Judeţean Braşov: „Motivul era că nu sunt suficient de vocal”. 

„Cheful de la Drăguş”, neautorizat de Dunca 

Tot în vara anului trecut, Mitric a declarat că pe mai mulți social-democrați brașoveni la o întâlnire informală Drăguș:

„Am invitat în jur de 30 de lideri locali, dar și pe fostul președinte al PSD Brașov, Constantin Niță. Ideea era să vedem ce trebuie făcut mai departe, iar prezența lui Niță s-a justificat prin faptul că a trecut prin multe victorii și înfrângeri. Marius Dunca a spus că nu autorizează această întâlnire şi i-a ameninţat pe invitaţi. La întâlnire au mai venit 6 oameni. Lunea, după ce s-a desfăşurat această întâlnire, am fost anunţat că urmează a doua zi o şedinţă a PSD Făgăraş, în care urma să se discute despre alegerile europarlamentare, dar şi subiecte diverse. La «Diverse» era ridicarea sprijinului politic pentru trei consilieri locali, care au votat o hotărâre de Consiliu Local Făgăraş privind modernizarea străzii Doamna Stanca din Făgăraș. Nu am fost de acord cu decizia. De altfel, decizia nu a întrunit voturile necesare și nici nu putea fi aplicată, pentru că, potrivit noului Cod Administrativ, în primă fază cei trei ar fi trebuit să fie excluși din partid. Tot atunci s-a luat în discuţie ridicarea sprijinului politic pentru mine. Ion Negrilă a spus că «aşa s-a cerut de la Braşov».  De asemenea, mi s-au cerut explicaţii despre «cheful de la Drăguş»”. 

 

A urmat o şedinţă a Organizaţiei judeţene a PSD Braşov când Mitric susține că s-a decis  excluderea lui din partid.

„De mai multe ori, Marius Dunca mi-a reproșat că vreau să îl înlătur de la conducerea Organizației Județene Brașov a PSD. Situația de la Brașov a fost discutată și la nivelul conducerii centrale”, a mai declarat Mitric. 

 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.