Consiliul Concurenței: concesionați parcările publice pe 5 ani. Primăria Braşov: mulțumim de recomandare, dar acum o facem pe 10 ani

După ce Consiliul Concurenței  a anunțat că a declanșat o investigație privind o posibilă trucarea a unei licitații publice organizată de Primăria Municipiului Braşov, în anul 2018, pentru delegarea gestiunii prin concesionare a serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor publice cu plată de pe domeniul public al orașului, dar a și recomandat ca această concesionare să se facă pe 5 ani, Primăria Brașov a anunțat că municipalitatea este cea care a sesizat consiliul. 



„Investigația a fost solicitată de noi, după ce în dosarele depuse de unii ofertanți am descoperit mai multe lucruri neclare. Am solicitat să se detalieze tarifele și datele din ofertă. Practic, noi am solicitat consultanță. Din punctul nostru de vedere, procedura se derulează în continuare, poate mai repede decât până acum și vom ajunge să semnăm contractul. Dacă noi nu facem această concesiune, pierdem orice zi și nu încasăm redevențe”, a declarat joi primarul Brașovului, George Scripcaru. 

Edilul a precizat că a  fost elaborat deja raportul de adjudecare, câștigătoare fiind stabilită o altă firmă decât cele patru investigate de Consiliul Concurenței. „Sper să nu mai fie o altă contestație a procedurii”, a afirmat Scripcaru. 



În acest moment, procedura este contestată la Tribunalul Brașov de unul dintre ofertanți. „De-a lungul întregii proceduri s-au contestat unii pe alții din punct de vedere al tarifelor, al redevențelor ofertate sau a unor calcule. Acum nu avem ce face, asta este legea”, a mai spus primarul. 

În ceea ce privește recomandarea Consiliului,  ca autoritățile publice locale să limiteze durata contractelor la o perioadă de 5 ani și să evite prelungirea nejustificată a acestora, primarul Brașovului a afirmat că „este o recomandare”. 

 „Consiliul a recomandat. Noi am avut o procedură care s-a derulat. Dacă am fi avut situația asta mai înainte, probabil că am fi ținut cont de recomandare. Acum, procedura fiind într-un stadiu final, no putem să o anulăm și să o luăm de la capăt, pentru că am pierde foarte mult timp. Dacă în viitor va mai fi acestă situație în discuție, normal că vom ține cont de aceste recomandări”, a explicat primarul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.