Curățenie printre taximetriștii din Brașov. Planul în trei puncte anunțat de Protecția Consumatorului Brașov

Branșa taximetriștilor nu este prea bine văzută de români, care, de multe ori, se urcă într-un taxi „cu un nod în gât”. Ba se tem că nu vor fi luați de șoferi, ba că vor fi „jupuiți”, ba că „nu se știe”  de ce șofer dai. „Branșa” poate fi „curățată”, consideră șeful Comisariatului Regional Brașov pentru Protecția Consumatorului (CRPC), Sorin Susanu, care, miercuri într-o conferință de presă a și prezentat trei propuneri în acest sens.  

Care e planul lui Susanu:  

  1. Modificarea legislaţiei în domeniu taximetriei – „Acum, legislaţia prevede că persoanele condamnate nu pot obţine atestat dacă au condamnări penale.  De acest criteriu nu se ţine cont atunci când se dau vizele anuale. Ar trebui să fie inclus la verificările anuale”, este propunerea lui Susanu. 
  2. Interzis să mai profeseze celor cu mai multe sancțiuni –  „Primăria Braşov, care emite autorizaţiile taxi, ar trebui să nu le mai elibereze celor care au sancţiuni repetate”, a declarat Sorin Susanu. 
  3. Introducerea „tarifelor de exterior” – „Dacă un client vrea să meargă de la Gara Braşov la Bran, nu are cum să plătească o cursă. Nu există o formă legală privind transportul în regim de taxi între localităţi. În alte judeţe acest lucru este rezolvat, prin colaborare între primării şi consilii judeţene. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi în judeţul nostru. În acest mod, un turist ar putea circula legal între localităţi, iar acest serviciu ar fi fiscalizat”, a spus șeful CRPC. Pe de altă parte, Sorin Susanu a declarat că în Brașov, marii operatori „au tras pe dreapta numeroase buline”, astfel că pe piață nu pot intra și alți taximetriști. Conform unei hotărâri a Consiliului Local Brașov din anul 2008, în oraș ar trebui să circule 1.109 de taxiuri (număr stabilit prin raportarea la populație) și, potrivit reprezentanților municipalității brașovene, în prezent sunt 1.431 de autorizații valabile. Practic, pentru a se mai putea elibera noi autorizații, ar trebui să fie retrase 322 de „buline”. 

  

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.