De astăzi se deschid toate pârtiile din Poiana Brașov. Va fi aglomerație, spun administratorii domeniului schiabil

Primăria Brașov a anunțat că din 9 ianuarie se deschide și partea inferioară a pârtiei Lupului, astfel că toate pârtiile de pe domeniul schiabil din Poiana Brașov vor fi deschise. Excepție face zona „S” – ul mare. Stratul de zăpadă are o grosime de 40-60 de cm și se produce în continuare zăpadă artificială. Partea inferioară  a pârtiei Lupului  este deschisă după ce în ultimele zile temperaturile  scăzute au permis funcționarea instalațiilor de produceree a zăpezii artificiale.  Odată cu deschiderea pârtiei, va fi pornit și telescaunul de 4 locuri de pe aceasta pârtie. 



Astfel, de astăzi circulă toate instalațiile de transport pe cablu, respectiv telegondola, cele două telecabine (Kanzel și Capra Neagră), cele doua telescaune Ruia și Lupului, teleschiurile Bradul și Stadion.

239.160 de treceri prin turnichetele instalațiilor de transport pe cablu  



Conform Primăriei Brașov, din 31 decembrie, când s-a deschis domeniul schiabil și până în 7 ianuarie, s-au înregistrat 239.160 de treceri prin turnichetele instalațiilor de transport pe cablu. Astfel, în 31 decembrie  au fost 25.581 de treceri, în 1 Ianuarie – 17.867 de treceri,  în 2 Ianuarie – 33.686 de treceri, în 3 Ianuarie – 34.525 de treceri, în 4 Ianuarie – 35.066 de treceri, în 5 ianuarie – 28.308 de treceri, în 6 Ianuarie – 30.480 de treceri, în 7 Ianuarie – 33.647 de treceri.
„Numărul mare de treceri prin turnichete din ultimele zile sunt un rezultat al vacantei copiilor și al sărbătorilor de Craciun pentru ortodocșii de rit vechi (turiștii din Rep. Moldova, Ucraina și Rusia). De săptămâna viitoare doar un weekend-uri vor mai fi atinse cifre de peste 25-30.000 de treceri”, a anunțat Primăria Brașov. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.