Asistența socială din județul Brașov, „Cenușăreasa“ bugetului de început de an

Fosta zebra de la DGASPC

Consiliul Județean Brașov a prezentat luni proiectul de buget al județului pentru anul 2020, iar azi în va supune aprobării în plen. 

COnform proiectului prezentat, unul dintre capitolele unde sumele nu sunt la nivelul necesar este cel am asistenței sociale, respetiv bugetul pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care la început ude an are alocat doar 65% din sumă, diferența urmând să fie acordată pe parcursul anului, prin rectificări bugetare, pe măsură ce și județul va primi de la bugetul de stat, din cotele defalcate.

„În Codul fiscal era prevăzută posibilitatea de a aloca bani pentru acest capitol din excedentul bugetar pe anul anterior. Este știut faptul că avem foarte multe proiecte de investiții pentru care trebuie să asigurăm resursele financiare sau cofinanțările. În aceste condiții, la jumătatea anului va trebui să căutăm soluții pentru a acoperi toate aceste capitole bugetare. De altfel, în fiecare a am făcut astfel încât să asigurăm resursele necesare pentru a acoperi toate cheltuielile”, a mai spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, care a precizat că din excedentul bugetar pe anul trecut vor acoperite investițiile.

În bugetul județului pe anul 2020, pentru asigurări și asistență socială este prevăzută suma totală de 79.588.000 lei, din care 70.494.000 lei reprezintă salariile de la DGASPC.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.